Πηγές: αθηναικό Πρακτορείο, MEGAromaximou Channel, Psihari’s Prop a Ganda, Bobola’s Diaplocoments)

* Τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια όλων των εποχών έλαβαν χώρα στην Αθήνα και τις άλλες ελληνικές πόλεις, ενόψει της ψήφισης του μεταμεσοπρόθεσμου πολυνομοσχεδίου. Σύμφωνα με ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, στην Πλατεία Συντάγματος και τους πέριξ αυτής δρόμους συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Οι εγκυρότερες καταμετρήσεις, ωστόσο, αποδίδονται στην ΕΛΑΣ, που εκτίμησε τον αριθμό των διαδηλωτών στις πενήντα χιλιάδες, και στον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπερέβαιναν τις είκοσι.

* Σε βαρυσήμαντη ομιλία του ενώπιον των μελών της κυνοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και δήλωσε ότι το πατριωτικό καθήκον τις κυβέρνησης είναι να απαλλαγεί από αυτήν, υλοποιώντας μέχρις ενός τα μέτρα που της επιβλήθηκαν από την τρόικα.

* Οι υπουργοί κ.κ. Λοβέρδος, Ραγκούσης και Διαμαντοπούλου προέβησαν σε κοινή δήλωση διά της οποίας στηλίτευσαν την ανευθυνότητα υπουργών και βουλευτών που δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη προσήλωση στην εφαρμογή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και έθεσαν έμμεση υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πατριωτικό του έργο.

* Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύτηκε πως κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα χάσει φέτος περισσότερο από το 25% περσινών αποδοχών του, οι οποίες είναι μειωμένες κατά 10-15%, σε σχέση με πρόπερσι.

* Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε κατηγορηματικώς πως κοιμάται καλά τα βράδια. Κύκλοι του περιβάλλοντός του διέψευσαν, επίσης κατηγορηματικώς, τις πληροφορίες ότι ο αντιπρόεδρος πάσχει εσχάτως από νευρική ανορεξία και διαβεβαίωσαν πως συνεχίζει να απολαμβάνει τα γεύματά του από κοινού με το σύνολο των κατοίκων της χώρας.

* Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε κρυφά στα μέλη του, ο Σύλλογος Μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ευχαριστεί την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την απαγόρευση αναφοράς του ονοματεπωνύμου των φοροφυγάδων στις δημοσιευθείσες λίστες των χρεών τους.

* Αρνούμενος να αποδεχτεί το τετελεσμένο της άρνησης κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμπορευτούν συναινετικά μαζί του, ο πρωθυπουργός διοργάνωσε συνάντηση κορυφής με διακεκριμένους εκδότες και εργολάβους.

* Σε μια επίδειξη συνειδησιακής ανεξαρτησίας, η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο περί κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και υπερψήφισε όλα τα άρθρα περί κατάργησης των λοιπών εργασιακών δικαιωμάτων και επιβολής εκτάκτων φόρων και τελών.

* Αρνούμενος να υποταχθεί στη μονομέρεια σκέψης την οποία επιβάλλει η κρίση, ο αναγεννησιακός διανοούμενος Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την έκδοση του νέου ερωτικοκοινωνικοοικονομικοπολιτικοφιλοσοφικού μυθιστορήματός του υπό τον τίτλο Έτσι κάνουν όλες. Το βιβλίο περιγράφει την ερωτική τραγωδία του σύγχρονου Νοστράδαμου, καθηγητή οικονομικών προγνώσεων, και στο εξώφυλλό του απεικονίζει γυμνή νέα σε ώρα στοχασμού. Στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, ο αιρετικός διανοούμενος ψήφισε για μια ακόμη φορά «Ναι σε όλα».

* Εμφανώς ενοχλημένος από την ανευθυνότητα την οποία επιδεικνύουν τα υπόλοιπα κόμματα έναντι των κρίσιμων στιγμών που περνά η χώρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βρουν έναν κοινό τόπο συνεννόησης και δράσης. Φήμες φέρουν τον κεντροαριστερό ηγέτη να προσανατολίζεται στη δημιουργία Μετώπου, με τίτλο Κοινότοπη Συναίνεση.

* Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυνοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, χαιρετίστηκε με γρυλίσματα ανακούφισης από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο.

Νίκος Κουνενής

[email protected]

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!