Αρχική κοινωνία εργασία Δικαστική δικαίωση του αγώνα της ΕΡΤ

Δικαστική δικαίωση του αγώνα της ΕΡΤ

Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει το Υπ.Οικ., το Πρωτοδικείο Ηρακλείου

 

Και δεύτερο δικαστικό χαστούκι κατά της κυβέρνησης στην υπόθεση της ΕΡΤ. Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών για αναστολή εκτέλεσης πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει εργαζόμενους της ΕΡΤ. Με απόφασή του, που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου και του Τηλεοπτικού Σταθμού Κρήτης και επιδίκασε μισθούς υπερημερίας σε αυτούς. Το Δημόσιο κατέθεσε έφεση και προσέφυγε στα δικαστήρια για να αποτρέψει την εκτέλεση της απόφασης, ενόψει της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

 

Ανοίγει ο δρόμος και για άλλες αποφάσεις

Τα επιχειρήματα που επικαλέστηκαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είναι το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και η αδυναμία των εργαζομένων να επιστρέψουν τα χρήματα που θα τους καταβληθούν σε ενδεχόμενο που εκδοθεί απόφαση υπέρ του Δημοσίου τον Οκτώβριο. Με την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων η κυβέρνηση υποχρεούται να καταβάλει άμεσα τα χρήματα που είχαν επιδικαστεί στους 20 εργαζόμενους, οι οποίοι 14 μήνες τώρα δίνουν αγώνα ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ και κρατούν ζωντανό το σήμα της στην Κρήτη.

Η απόφαση ανοίγει το δρόμο και για άλλες δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν για εργαζόμενους της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα και αποτελεί ένα βήμα δικαίωσης στον αγώνα για να μη νομιμοποιηθεί το πραξικόπημα της κατάργησης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

 

 

Σχόλια

Exit mobile version