Αρχική στήλες Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ

Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ

Την Τετάρτη, 27/7, η Ιδρυτική Συνέλευση.

Με πρωτοβουλία αγωνιστών από πολλούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους ξεκίνησε η διαδικασία για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας κατά του Ευρώ και της Ε.Ε. Η ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιούλη, στις 19:00 στην ΕΣΗΕΑ, ενώ οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα υπερβαίνουν τις 350.
Στο προπαρασκευαστικό κείμενο επισημαίνεται ότι «τριάντα χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. και δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του ευρώ, βλέπουμε πλέον το πραγματικό της πρόσωπο: Μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, άγρια αντιλαϊκά μέτρα, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, λουκέτα, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που οι επιπτώσεις τους μεγιστοποιούνται από τις πρωτοφανείς δανειακές συμβάσεις με την τρόικα».
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι «η διαμόρφωση ενός ενωτικού λαϊκού ρεύματος που θα υπερασπίζει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει την πορεία των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, έξω από τις δεσμεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών».
Κεντρικό αίτημα αποτελεί το «να φύγουμε τώρα από τη φυλακή του ευρώ και της ΟΝΕ. Για λαϊκή απειθαρχία και συνολική ρήξη με την Ε.Ε. του κεφαλαίου».
Ήδη λειτουργεί ο ιστότοπος https://stopeuroee.wordpress.com, ο οποίος θα φιλοξενεί ισότιμα κάθε συμβολή καθώς και κριτικές ή αντίθετες απόψεις. Εκεί μπορεί επίσης κανείς να δηλώσει τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία.

 

Σχόλια

Exit mobile version