Της Ματίνας Παπαχριστούδη. Τα φώτα σήμερα και αύριο είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη.

Στη ΔΕΘ, εκεί που θα δοθεί η πολιτική και κοινωνική μάχη στην καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής. Παρούσα στη ΔΕΘ θα είναι η ΕΡΤ, η τηλεόραση την οποία πριν από 80 μέρες έκλεισε, πραξικοπηματικά, ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του και επικύρωσε το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μετά από 78 μέρες παλινωδιών και συνεχόμενων παράνομων πράξεων που ξεπερνούν πλέον τα όρια της ασυδοσίας, ο Παντελής Καψής, εντεταλμένος με το καθήκον να βγάλει ένα κυβερνητικό δελτίο ειδήσεων, τα κατάφερε. Στην ανυπόστατη εταιρικά Δ.Τ., το παράρτημα που κινείται λειτουργικά και οικονομικά με αποφάσεις διευθυντών και προϊσταμένων του υπουργείου του Γιάννη Στουρνάρα, βρέθηκε η μαγιά των πρόθυμων δημοσιογράφων οι οποίοι νομιμοποιούν το πραξικόπημα και την ασυδοσία.
Ο κατάλογος των δράσεων που οι ίδιοι οι κυβερνητικοί ανακοίνωσαν και αμέσως μετά παραβίασαν είναι μακρύς. Ανακοίνωσαν μια προκήρυξη για πρόσληψη συμβασιούχων 2 μηνών αλλά, τελικά, υπεγράφησαν άγνωστο πόσες και πως συμβάσεις, χωρίς να ανακοινωθούν οι προσλήψεις. Δεσμεύθηκαν για προσλήψεις 2.000 συμβασιούχων με πριμοδότηση των απολυμένων από την ΕΡΤ αλλά δεν ανακοίνωσαν ποτέ τα ονόματα. Αντιθέτως κάλεσαν ορισμένους από αυτούς να πιάσουν δουλειά στη Δ.Τ χωρίς να περιλαμβάνονται στην πρώτη και ανακοινωθείσα προκήρυξη. Δημοσιοποίησαν ονόματα «επιτυχόντων» στη Δ.Τ. που πήραν τη ρετσινιά του «δηλωσία» αλλά τους έκοψαν από την πρόσληψη, αντιθέτως κάλεσαν να εργαστούν όσους έκαναν μεν αίτηση αλλά δεν δημοσιεύτηκε το όνομα τους σε αυτούς που είχαν τα κριτήρια.
Ο κατάλογος της αδιαφάνειας και της ασυδοσίας δεν τελειώνει. Αν τέτοιες πράξεις γίνονταν επί ΕΡΤ ή για οποιονδήποτε άλλο δημόσιο φορέα, θα ήταν πρώτο θέμα στα άλλα ΜΜΕ. Γιατί για το στήσιμο ενός νέου δημόσιου φορέα πρόκειται. Κι όμως στα άλλα, λαλίστατα σε ποικίλες καταγγελίες, Μέσα όχι μόνο επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή αλλά προωθείται καθημερινά ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής. Με καθημερινές συνεντεύξεις του, μπορεί ελεύθερα να ψεύδεται και να κάνει δηλώσεις χωρίς κανένα αντίλογο. Ο αντίλογος και παράλληλα η αποκάλυψη για τα ψέματα και τις συνεχείς παλινωδίες στη στελέχωση της Δ.Τ., δίνεται από τη συνεχή και συνεχιζόμενη λειτουργία της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Εκεί που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παράγουν τηλεοπτικό πρόγραμμα, απελευθερωμένοι από τα δεσμά του ομφάλιου κρατικού λώρου, για αυτό και παράγουν πρόγραμμα πραγματικού δημοσίου συμφέροντος.
Αυτό το γεγονός αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνώντες. Για αυτό συμβαίνει το απίστευτο μπάχαλο και ο πολιτικός τραγέλαφος. Προς το παρόν η εισήγηση να κατέβουν τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο δεν γίνεται αποδεκτή από το Μαξίμου. Το να δοθεί πράσινο φως στην εκκένωση του Ραδιομεγάρου θα πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη συντριπτική ήττα της κυβέρνησης Σαμαρά στη διαχείριση του λουκέτου ενός δημόσιου ΜΜΕ. Και θα σφραγίσει την περίοδο του απίστευτου ξεπουλήματος της τηλεοπτικής περιουσίας του δημοσίου στα ιδιωτικά τηλεοπτικά διαπλεκόμενα συμφέροντα με τη βία. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις αναγνωρισμένες δικτατορίες.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!