Σαν τον κλέφτη πήγε ο Κ. Σκανδαλίδης στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας λόγω της κινητοποίησης των αγροτών.

«Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων» της Αχαΐας –όπως ήταν το θέμα της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου– δοκίμασε, κυριολεκτικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στην Πάτρα. Ο υπουργός βρέθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα την Πέμπτη 10 Μαρτίου προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του οργάνου, με θέμα τα αγροτικά. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς προσερχόμενος στο ξενοδοχείο «Αστήρ» βρέθηκε απέναντι στους αγρότες της περιοχής που του πέταξαν ντομάτες και πορτοκάλια, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να μπει από την πίσω πόρτα του κτηρίου.
Οι αγρότες, που ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης της παραγωγής και των παραγωγών της Δυτικής Ελλάδας, έδωσαν τελικά ψήφισμα προς τον υπουργό, όπου μεταξύ άλλων διεκδικούν: απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού κατοικιών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, διαγραφή χρεών από τους τόκους και πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση, πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ και μείωση κατά 30% στο αγροτικό ρεύμα, κάλυψη των ελλειμμάτων και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον ασφαλισμένο.
Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί κάνουν λόγο για αφανισμό της αγροτιάς στην περιοχή, ζητώντας να δοθούν άμεσα όλες οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία αλλά και πλήρη στήριξη στους σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους αγρότες της περιοχής που ακόμα περιμένουν.
Τέλος, ζητούν να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις αγροτών που συμμετείχαν είτε σε παλαιότερες είτε στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Κ.Π.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!