Αρχική στήλες εν τέλει Βαρβαρότητα και αντίσταση

Βαρβαρότητα και αντίσταση

Θέλουν να εξαλείψουν κάθε τι παλαιστινιακό. Με την καταστροφική δύναμη των βομβών τους οι Σιωνιστές, επιδιώκουν μαζί με την αντίσταση να σβήσουν συνολικά την παρουσία των Παλαιστινίων στη Γάζα. Μιλάμε για μια κανονική γενοκτονία, που σκοπό έχει την φυσική εξόντωση του πληθυσμού, τον μαζικό εκτοπισμό, την πολιτιστική ισοπέδωση, την καταστροφή των υποδομών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση ανοικοδόμησης μετά τον πόλεμο.

Τα γενοκτόνα σχέδια του Ισραήλ, με τις πλάτες ή την ένοχη σιωπή των ισχυρών της Δύσης, συνεχίζονται και βαθαίνουν παρά τα εμφανή εμπόδια που συναντά η πολεμική μηχανή των Σιωνιστών, τόσο επί του πεδίου των μαχών με τις διαρκείς αναδιπλώσεις των μονάδων τους υπό το βάρος της αντίστασης, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο με τη διεθνή κατακραυγή και την απομόνωση να μεγαλώνει. Είναι τέτοια η βαρβαρότητα του στρατού κατοχής που βομβαρδίζοντας όλη την επικράτεια της Γάζας, αποκλείοντας ανθρωπιστικούς διαδρόμους, καταστρέφοντας υποδομές, οδηγεί τον λαό της Γάζας, στην ακραία πείνα, στα όρια της μαζικής εξόντωσης.

Πλάι στα παραπάνω, η υψηλού συμβολισμού ανατίναξη του Πανεπιστημίου της Γάζας, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και η στοχοποίηση δεκάδων σχολείων από τον κατοχικό στρατό, δείχνει την πρόθεση να καταστραφεί ότι στοιχειοθετεί την πολιτισμική ιδιαιτερότητα των Παλαιστινίων. Θέλουν να σιωπήσουν και να σβήσουν οι φωνές ακαδημαϊκών που διεθνοποιούν την υπόθεση της Παλαιστίνης. Θέλουν να κοπεί το νήμα της συνέχειας των Παλαιστινίων στα εδάφη αυτά που κατοικούν για αιώνες. Σκοπός τους ο πλήρης έλεγχος της λωρίδας της Γάζας μέσω της επέκτασης του εποικισμού.

Φτάνουν στο σημείο να προτείνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια στόματος του Ισραηλινού ΥΠΕΞ την εξορία όλων των κατοίκων της Γάζας, άλλοτε σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην έρημο του Σινά, άλλοτε σε άλλα αραβικά κράτη και προσφάτως ακόμη και σε τεχνητό νησί που προτίθεται το Ισραήλ να κατασκευάσει ανοιχτά της Γάζας. Θέλουν να κανονικοποιήσουν και να παρουσιάσουν ως μονόδρομο το καθεστώς φυλακής για τους Παλαιστινίους.

Δεν λογαριάζουν όμως την ιστορία της περιοχής, την, για αιώνες, παρουσία των Παλαιστινίων στα εδάφη αυτά, των ασίγαστο αγώνα ενός λαού, που παλεύει «από γενιά σε γενιά μέχρι την οριστική απελευθέρωση». Είναι αυτή η πραγματικότητα, που δημιουργεί τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη των λαών για το δίκαιο της παλαιστινιακής υπόθεσης. Είναι αυτή η πραγματικότητα που αποκαλύπτει την υποκρισία της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας». Είναι αυτή η πραγματικότητα που κάνει επίκαιρα τα λόγια ενός ηγέτη, ενός άλλου εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, μερικές δεκαετίες πριν, που υπενθύμιζε πως «Η ανήθικη διπλωματία μπορεί να φιλολογεί και να αδιαφορεί γι’ αυτό το δράμα. Όταν θα ξυπνήσει από τον λήθαργο θα είναι για αυτήν αργά». Είναι η πραγματικότητα της παλαιστινιακής αντίστασης απέναντι στην σιωνιστική βαρβαρότητα.

Σχόλια

Exit mobile version