Τσουτσουνομαχίες!

Όταν ο ποταμίσιος Φωτήλας μίλησε για «αριστερά της τσουτσούνας», το σύμπαν εξεμάνη, τα έδρανα της Βουλής κοκκίνισαν από ντροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε «Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Ι. Φωτήλα αποτελούν μνημείο χυδαιότητας, το οποίο παραπέμπει, αν δεν ξεπερνά, στο ύφος και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς».

Όταν όμως πάλι από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός συμπέθερος Π. Καμμένος έλεγε προς τους βουλευτές της Ν.Δ. «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα» κι από κάτω χαχάνιζαν τα γίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ το θεώρησε ευφυολόγημα ύψιστης αισθητικής αξίας.

Τελικά, τα πάντα είναι σαν τα Μνημόνια. Όσα υπέγραψαν οι άλλοι ήταν τραγωδία, αυτό που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέλπιστη ευκαιρία που δεν έπρεπε να τη χάσουμε. Ή όπως είπε κι ο Νίτσε «Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό».

Οπότε έχει κάθε συμφέρον ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει ζωντανά τα μνημόνια και να μετατρέψει σε σοβαρούς τον κάθε Φωτήλα, τον κάθε Βενιζέλο και τον κάθε Κούλη, έστω κι αν χρειάζεται να εξευτελιστεί ως κόμμα. Σκοπός είναι να παραμείνει ζωντανός στην Εξουσία. Το αντάλλαγμα είναι η μεγάλη φασαρία για τα τίποτα και η απραξία για τα σημαντικά.

 

«Της τσουτσούς τους ο χαβάς»
μπλόγκερ Καρτέσιος

Σχόλια

Exit mobile version