Το ταμείο

Του Μάριου Διονέλλη

 

Και τώρα που δόθηκε το εφάπαξ επίδομα και μάλλον πήγε σε χρέη, τέλη κυκλοφορίας κτλ ελάτε να κάνουμε το ταμείο. Ακόμα και εσείς οι συνταξιούχοι που το πήρατε δεν μπορεί να μην βλέπετε τη φάκα πίσω από το τυρί.

Με μια ωραία επιστολή νομιμοφροσύνης έχουμε πλέον ντε φάκτο «κόφτη» αν δεν πετύχουμε τον στόχο και μάλιστα επικεντρωμένο στη μείωση των συντάξεων για να βρεθούν οι σχετικοί πόροι που θα καλύπτουν τη διαφορά.

Ας το πούμε πιο απλά: Πάρτε τώρα την εφ άπαξ «13η σύνταξη». Από αρχές του χρόνου κόβουμε στο μισό το εφάπαξ (αυτό για 12 μήνες κάνει περίπου όσο η μία από τις 12 συντάξεις) και αν στο τέλος του 17 χρειαστεί να κόψουμε από κάπου, πάλι από σας θα προτιμήσουμε. Ωραίο;

Επίσης μέσω της περίφημης επιστολής Τσακαλώτου, έχουμε τη ρητή διαβεβαίωση ότι δε θα ξανακάνουμε του κεφαλιού μας, ότι θα ρωτάμε για το παραμικρό μέτρο δημοσιονομικής πολιτικής και γενικά θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια στο θρανίο μέχρι να μας δώσει η δασκάλα το λόγο.

Εννοείται πως μένουμε «αφοσιωμένοι» στο μνημόνιο (που δεν είναι δικό μας, μην ξεχνιόμαστε) και στόχος μας είναι η συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που μας έθεσαν οι εταίροι μας.

Απευθύνομαι ειδικά σε σας που πήρατε τη «13η σύνταξη» καταρχάς για να σας ευχηθώ σε καλή μεριά. Ρωτήστε όμως σας παρακαλώ, τον εαυτό σας, τώρα στο γιορτινό τραπέζι, αν αυτή είναι η χώρα που ονειρευτήκατε να μας παραδώσετε…

Ευτυχές το νέο έτος.

Σχόλια

Exit mobile version