Συνάντηση κινημάτων και πολιτικών φορέων στο Ηράκλειο

Τη συζήτηση για την κοινή δράση των αντιμνημονιακών δυνάμεων της Αριστεράς ανοίγουν στην Κρήτη οι Πολίτες κατά του Χρέους διοργανώνοντας αυτό το Σαββατοκύριακο διήμερο ανοιχτού διαλόγου με παράλληλη Παγκρήτια Συνάντηση Κινημάτων.
Την πρώτη μέρα (Σάββατο στις 17:30) πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, εκπρόσωποι της νεολαίας, της Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος θα περιγράψουν την εικόνα της κοινωνίας και της οικονομίας στη δίνη των Μνημονίων προτείνοντας μορφές κοινής δράσης σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί Σκεύος Παπαϊωάννου, Γιώργος Σταθάκης, Νικόλαος Σερντεδάκης και Γιώργος Νικολακάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και η πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Κρήτης, Πόπη Διακάκη.
Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή στις 9:30), θα πραγματοποιηθεί η Παγκρήτια Συνάντηση Κινημάτων με εκπροσώπους κινήσεων, επιτροπών και πρωτοβουλιών πολιτών από όλη την Κρήτη, από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία, να παρουσιάζουν και να συντονίζουν τη δράση τους. Η υπεράσπιση του Δημόσιου Χώρου, οι αντιδράσεις ενάντια στα χαράτσια, η λειτουργία δικτύων εναλλακτικής οικονομίας και οι κινήσεις υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας αποτελούν τις θεματικές υποενότητες στην πρώτη Παγκρήτια συνάντηση των Κινημάτων.
Το διήμερο θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής (18:00) με την κεντρική πολιτική συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργασίας των αντιμνημονιακών κομμάτων και φορέων. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Βίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος από τους Οικολόγους Πράσινους, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος από την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ, ο Δημήτρης Πατέλης από το ΕΠΑΜ, ο Μπάμπης Γκούβας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Νότης Μαριάς από την Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο.
Και οι τρεις θεματικές θα πραγματοποιηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Κέντρο του Ηρακλείου. Θα συντονίσουν (κατ’ αντιστοιχία) οι δημοσιογράφοι Αλέκος Ανδρικάκης (Πατρίς), Μάριος Διονέλλης (Σκάι και Δρόμος) και Γιώργος Σαχίνης (Κρήτη TV). Για την κεντρική πολιτική εκδήλωση της Κυριακής έχουν επίσης κληθεί, χωρίς να έχουν δηλώσει αποδοχή, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Δημοκρατική Αριστερά.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!