Αρχική αρχείο στηλών αραδιαστά «Τίποτα δεν πήγε χαμένο»

«Τίποτα δεν πήγε χαμένο»

Χάρη στην προσφορά εκατοντάδων εθελοντών και αλληλέγγυων, χάρη στη δουλειά δεκάδων συλλογικοτήτων έγινε κατορθωτό οι καταστροφές από τις πλημμύρες και τις φωτιές να μην πάρουν έκταση βιβλικού χαρακτήρα. Επίσης έγινε μπορετό πολλοί συμπολίτες μας που έχασαν το βιος τους να έχουν ένα πιάτο φαγητό ή ένα καθαρό κατάλυμα. Αναδημοσιεύαμε μια ανάρτηση της συλλογικής κουζίνας Mano Aperta στο f/b που περιγράφει ακριβώς αυτή τη κατάσταση:

«Kαρδίτσα, Ημέρα 4η

Κυριακή μεσημέρι: Ρεβυθάδα

Παλαμάς 400 μερίδες
Μαραθέα 175 μερίδες
Μεταμόρφωση 100 μερίδες
Βλοχός 100 μερίδες

Κυριακή βράδυ: Κοτόπουλο Γιουβέτσι

Παλαμάς 420 μερίδες
Μεταμόρφωση 100 μερίδες
Βλοχός 40 μερίδες

Σύνολο 1.335 μερίδες

Καμιά φορά λέμε μεταξύ μας στη Mano Aperta ότι λόγω της πλήρους απουσίας κράτους η Ελλάδα θυμίζει αυτοδιαχειριζόμενη χώρα. Τρεις εβδομάδες μετά τις πλημμύρες, η κατάσταση στον Παλαμά και τα γύρω χωριά ήταν ακριβώς αυτό.

Αλληλοβοήθεια μεταξύ ντόπιων και αλληλεγγύη από συλλογικότητες και ιδιώτες από όλη τη χώρα. Κράτος πουθενά.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε, οι ιστορίες που μας διηγήθηκαν αδιανόητες αλλά πόσο πια να καταγγείλεις και πόσο πια να πενθείς; Πώς να απαλύνεις με μια μερίδα φαγητό το αίσθημα εγκατάλειψης και απελπισίας που νιώθει αυτός ο κόσμος;

Από την εμπειρία μας στην Καρδίτσα, κρατάμε την ευγνωμοσύνη του κόσμου, τη ζεστασιά με την οποία μας υποδέχτηκαν, τα αμέτρητα ευχαριστώ που λάβαμε, την ανακούφιση και την ηθική στήριξη που ελπίζουμε ότι προσφέραμε με την παρουσία μας.

Ένα γιγάντιο ευχαριστώ από εμάς προς αυτούς τους ανθρώπους για τη φιλοξενία και φυσικά προς όλους εσάς που μας επιτρέψατε να σταθούμε στο πλευρό τους.

Σας διαβεβαιώνουμε πως ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα σακουλάκι ρύζι που μας δώσατε δεν πήγε χαμένο.

Συνεχίζουμε.»

Σχόλια

Exit mobile version