Αρχική κοινωνία Τελικά η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή

Τελικά η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή

Η διαφορετική αντιμετώπιση που «απολαμβάνουν» από τη Δικαιοσύνη τα παιδιά μεταναστών σε σχέση με τα ελληνόπουλα επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στις 25 Φεβρουαρίου.

Στην ημερίδα συμμετείχε πλήθος κόσμου, ενώ ομιλητές ήταν οι πανεπιστημιακοί Παρασκευόπουλος Νίκος, Πανούσης Γιάννης και Κουκουτσάκη Αφροδίτη, ο Γ. Μόσχος από τον Συνήγορο του Παιδιού, η Κατερίνα Πούτου από την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, η Φωτεινή Μηλιώνη από την ΕΠΑΝΟΔΟ και ο Περικλής Παπανδρέου από το ΚΕΘΕΑ.

Στην ημερίδα ακούστηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα αρνητικής μεταχείρισης παιδιών μεταναστών, με πιο πρόσφατο τη φυλάκιση δύο μικρών παιδιών 13 και 15 ευρώ, με καταγωγή από τη Γεωργία, επειδή έκλεψαν μικροπράγματα αξίας 10 ευρώ, στα Γιαννιτσά.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του δημόσιου διαλόγου που έχει ανοίξει η Πρωτοβουλία για το Δικαιώματα των Κρατουμένων για την παραβατικότητα των ανηλίκων και τις μορφές αντιμετώπισής της, μέσω του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, για την εμπλοκή κρατικών ή άλλων φορέων εμπλεκόμενων στο ζήτημα της πρόληψης, της αντιμετώπισης και της κοινωνικής υποστήριξης των παραβατικών ανηλίκων.

Σχόλια

Exit mobile version