Αρχική πολιτισμός Τάβλι στην αυλή!

Τάβλι στην αυλή!

Το «τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, ένα έργο που πρωτοανέβασε το 1972 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης ο Κάρολος Κουν, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο παρά τα σαράντα χρόνια που μεσολάβησαν από την πρώτη του πρεμιέρα.

Το κλασικό αυτό μονόπρακτο, λοιπόν, γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων, και μοναδική σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας της αρπαχτής, της κομπίνας και της «μεγάλης» δουλειάς ανεβαίνει και πάλι στο σανίδι, αυτή τη φορά, όμως, παίζεται σε μια αθηναϊκή αυλή. Η σκηνοθετική άποψη του έργου την οποία υπογράφουν ο Νίκος Ορφανός και ο Κωνσταντίνος Κάππας, διαμορφώνει τη σκηνή μέσα σ’ ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι με στόχο οι θεατές να έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα στο σκηνικό που διαδραματίζεται η δράση.
Η υπόθεση εξελίσσεται ένα αυγουστιάτικο απόγευμα των αρχών της δεκαετίας του’60. Στην αυλή του σπιτιού τους ο ταβλαδόρος Φώντας κι ο λαχειοπώλης κουνιάδος του θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να πιάσουν την καλή», όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και οι ήρωες παλεύουν με το παρελθόν, το άχαρο παρόν και το… ελπιδοφόρο μέλλον.
Τόπος των παραστάσεων που δίνονται καθημερινά (9:00 μ.μ.) εκτός από Κυριακή είναι η αυλή των σπιτιών της οδού Αριστοφάνους και Σαρρή.
Τιμές εισιτηρίων 12 και 8 ευρώ (φοιτητικό).
Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλ.: 6978 979380 & 2155 104749.

 

Σχόλια

Exit mobile version