Αρχική στήλες στήλη...άλατος Τάξη και ασφάλεια

Τάξη και ασφάλεια

Δεκατρείς γυναικοκτονίες και τουλάχιστον 27 εξαφανίσεις κοριτσιών τον τελευταίο χρόνο είναι ο θλιβερός απολογισμός μιας χώρας μόλις 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Εν τω μεταξύ, τον Δεκέμβριο του 2020, ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή της Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ άσκησε ο αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης, προκειμένου να διορθώσει σοβαρότατο λάθος προηγούμενου εισαγγελέα ο οποίος είχε απαλλάξει νωρίτερα τον εν λόγω αξιωματούχο.

Ο διευθυντής της Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ φέρεται ως ένοχος συγκάλυψης παραβάσεων και παρανομιών και κάποιος υψηλά ιστάμενος δίνει εντολή να απαλλαγεί. Έχει ήδη δολοφονηθεί ένας δημοσιογράφος και έχει απαχθεί άλλος ένας, ενώ οι δράστες ανήκουν στη σφαίρα του δόγματος «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και παραμένουν φυσικά ασύλληπτοι.

Η Ελλάδα και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα είναι η πρωτεύουσα της διακίνησης κοριτσιών και παιδιών, γεγονός που επιβεβαιώνεται από διεθνείς υπηρεσίες και Μέσα. Δολοφονίες, εμπορία μωρών… κάθε είδους κακουργήματα που όχι απλώς δεν βλέπει το φως της Δικαιοσύνης, αλλά φαίνεται πως συγκαλύπτεται κιόλας, μεθοδικά και επιτυχημένα.

Στις περισσότερες γυναικοκτονίες οι μάρτυρες ομολογούν πως είχε ενημερωθεί η αστυνομία σχετικά με τις προθέσεις των δολοφόνων, μην προβαίνοντας, όμως, σε καμία απολύτως προστασία των θυμάτων.

Αντ’ αυτού, ο κύριος Θεοδωρικάκος, στις 25 Σεπτεμβρίου μας ενημέρωσε: «…Έδωσα εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να διερευνήσει την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος».

Το trafficking καλά κρατεί, βοά η κοινωνία για τις νεαρές γυναίκες που χάνονται και δεν βρίσκονται ποτέ, ενώ ο αριθμός των κακοποιημένων και δολοφονημένων γυναικών ολοένα και αυξάνεται.

Οι ψίθυροι γύρω από την εμπλοκή αστυνομικών, με οποιονδήποτε τρόπο, σε αξιόποινες πράξεις έχουν αρχίσει να γίνονται κραυγές, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι απλώς ένα μυθικό πρόσωπο.

Σχόλια

Exit mobile version