Αρχική πολιτική Συνταγή διάλυσης στο ΚΕΘΕΑ

Συνταγή διάλυσης στο ΚΕΘΕΑ

Έναν μήνα αφού εξέδωσε την πραξικοπηματική ΠΝΠ με την οποία κατήργησε το αυτοδιοίκητο του φορέα, η κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό Δ.Σ. στο ΚΕΘΕΑ. Μια ματιά στα πρόσωπα που το απαρτίζουν δείχνει ότι πρόκειται για επιλογές ανοιχτά εχθρικές με τους σκοπούς και τον προορισμό του οργανισμού.

Πρόεδρος τοποθετείται ο Χρήστος Λιάπης, κομματικό στέλεχος και παραλίγο πολιτευτής της Ν.Δ. στα Τρίκαλα. Ψυχίατρος, παντελώς άσχετος με τον χώρο της απεξάρτησης φαίνεται να προικοδοτείται με μια θέση προέδρου οργανισμού επειδή δεν του δόθηκε το χρίσμα του υποψηφίου στις τελευταίες εκλογές.

Αντιπρόεδρος η Φωτεινή Λεομπίλλα. Πρώην μέλος του Ποταμιού του Στ. Θεοδωράκη, της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ για λίγο, και στη συνέχεια αποτυχούσα υποψήφια με τον Κ. Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων και σύμβουλός του στον Δήμο. Γνωστή για τις απόψεις της που είναι ανοιχτά εχθρικές προς το ΚΕΘΕΑ και το θεραπευτικό του μοντέλο. Τα προαναφερθέντα στελέχη συμπληρώνονται από ακόμα 5 μέλη (και 5 αναπληρωματικά), ανάμεσά τους κομματικά στελέχη και υποψήφιοι με παρατάξεις της Ν.Δ.

Η συνταγή διάλυσης που επέλεξε η κυβέρνηση, δεν είναι τυχαία. Σχετίζεται με την απόπειρά της να βάλει χέρι συνολικά στον χώρο της απεξάρτησης ρευστοποιώντας τον και καθιστώντας τον κομμάτι της «αγοράς». Δεν είναι τυχαία η επίθεση που δέχεται τελευταία το ΚΕΘΕΑ από κύκλους που κατηγορούν τις θεραπευτικές κοινότητες, τα «στεγνά» προγράμματα και την ψυχοκοινωνική προσέγγιση του φορέα ως μεθόδους αναχρονιστικές.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ δηλώνουν ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ο διορισμός Δ.Σ. φέρνει αναστάτωση στο σύνολο των ανθρώπων που εμπλέκονται με το θεραπευτικό έργο του φορέα. Εκκρεμεί στο μεταξύ η κατάθεση της ΠΝΠ στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα που πιθανά θα συνδυαστεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο Δρόμος έχει παρακολουθήσει το θέμα του ΚΕΘΕΑ στα τέσσερα τελευταία του φύλλα και θα επανέλθει στο επόμενο.

Μ.Α.

Σχόλια

Exit mobile version