Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Στρατό εθελοντών «ρουφιάνων» προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΛΚΘ

Στρατό εθελοντών «ρουφιάνων» προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΛΚΘ

Παραλήρημα σε συνάντηση για τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες. Της Αθηνάς Τέσκου

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει συνάντηση με θέμα συζήτησης τις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες ή όπως χαρακτηριστικά τις ονομάτισε ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΘ κ. Χαραλαμπίδης: «τα δήθεν κινήματα που επιχειρούν να καταργήσουν τους θεσμοθετημένους εμπορικούς δρόμους και να δημιουργήσουν νέες μεταλλαγμένες μορφές παρεμπορίου». Στόχος της συνάντησης η δημιουργία ενός διεπαγγελματικού-διεπιμελητηριακού οργάνου, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα έχει ως αποστολή να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη του παρεμπορίου.
Χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του αναφέρει: σήμερα επιχειρείται μια ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των παραγωγών και των καταναλωτών από τους αμετανόητους δήθεν προστάτες των Ελλήνων αγροτών. Για τους νοήμονες πολίτες προστασία σημαίνει ενημέρωση και στήριξη για την προσαρμογή της αγροτικής μας παραγωγής στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και την ένταξη στις διεθνείς αγορές. Οι παραγωγοί και οι νέοι επιστήμονες είναι αναγκαίο να υιοθετήσουν τις σύγχρονες αρχές του αγροτικού μάρκετινγκ και να ενσωματωθούν στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Συνεχίζει λέγοντας πως «οι Έλληνες παραγωγοί δεν μπορούν να διεκδικήσουν το μερίδιό τους στο διεθνές εμπόριο, με τους λαϊκίζοντες εκπροσώπους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους κάθε είδους ακτιβιστές και με ακαδημαϊκούς γερασμένης αντίληψης». Αναρωτιέται: μπορούμε να θεραπεύσουμε το παράλυτο και ανάλγητο κράτος ή μήπως να δημιουργήσουμε στρατό εθελοντών “ρουφιάνων” και να οδηγούμε στα σημεία παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών τους εθελοτυφλούντες αρμόδιους διωκτικούς μηχανισμούς;». Τέλος, προτρέπει τους συναδέλφους του: «δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς, θα πρέπει να αποκαλύψουμε και τους παραβάτες και όλους όσους τους καλύπτουν. Πρέπει να αποφασίσουμε να πάρουμε τολμηρά μέτρα».

Κοινωνικό κίνημα αλληλεγγύης
Στο παραπάνω παραλήρημα παρενέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε τα εξής: «Οι συμπολίτες μας γίνονται όλο και φτωχότεροι τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών. Βρισκόμαστε σε μια εποχή μνημονιακής βαρβαρότητας και είναι χρέος όλων μας να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη για όλους και για όλες που πλήττονται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και να αναπτύξουμε νέες μορφές συνεργατικής και κοινωνικής οικονομίας». Έκαναν ξεκάθαρο ότι «για μας οι Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες είναι ένα κοινωνικό κίνημα αλληλεγγύης και όχι παρεμπόριο». Ωστόσο αναγνωρίζουν «ότι οι αγορές αυτές μπορεί να δημιούργησαν προβλήματα με τη δραστηριότητα αντίστοιχων εμπορικών επιχειρήσεων που γειτνιάζουν. Γι’ αυτό, το επόμενο διάστημα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου αυτή η νέα μορφή οικονομικής δραστηριότητας, να θωρακιστεί νομικά και να ενταχθεί σε ένα ενιαίο θεσμικό πλαίσιο μαζί με τις άλλες υπάρχουσες μορφές».

Σχόλια

Exit mobile version