Αρχική διεθνή Στους δρόμους του κόσμου

Στους δρόμους του κόσμου

«Ληστές που το παίζουν χωροφύλακες οι ΗΠΑ», λέει το Πεκίνο

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε εντάλματα για 5 αξιωματικούς του κινεζικού στρατού, με κατηγορίες για κυβερνο-επιθέσεις. Αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι κινδυνεύουν με σύλληψη και δίκη στις ΗΠΑ αν ταξιδέψουν σε τρίτη χώρα που έχει υπογράψει σχετική διακρατική συμφωνία με την Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ αξιοποιούν πλέον το σχετικό πυκνό διεθνές δίκτυο διμερών συμφωνιών μετατρέποντας το FBI  σε παγκόσμιο χωροφύλακα, αφού τα δικά του εθνικά εντάλματα αποκτούν έτσι εμμέσως διεθνή ισχύ. Από την άλλη, η εξατομικευμένη ποινικοποίηση της κυβερνο-επίθεσης των 5 στελεχών της ειδικής μονάδας 61398 του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού είναι ενέργεια χωρίς προηγούμενο στις διεθνείς διακρατικές σχέσεις. Η αντίδραση της Κίνας -χώρα που σέβεται τον εαυτό της- ήταν άμεση και οξεία, κάνοντας λόγο για «ληστή που το παίζει χωροφύλακας». «Η Ουάσιγκτον έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινή γνώμη (εξαιτίας του σκανδάλου Σνόουντεν) και συνεπώς οι κατηγορίες ενάντια στους Κινέζους αξιωματούχους είναι γελοίες… Ο Λευκός Οίκος οφείλει ακόμη μια «συγγνώμη» στο Πεκίνο για την κατασκόπευση από τη NSA και η Ιντερπόλ έπρεπε να έχει συλλάβει του σχεδιαστές και εκτελεστές του προγράμματος PRISM, αλλά δεν το έκανε… Φαίνεται πως η Ουάσιγκτον έχει μπερδέψει την εθνική της νομοθεσία με το Δίκαιο που εφαρμόζεται στη Διεθνή Κοινότητα εκδίδοντας εντάλματα ενάντια σε εν ενεργεία αξιωματικούς της Κίνας» (Global Times).

 

Η CIA έχει ευθύνη για την επαν-έκρηξη πολιομυελίτιδας διεθνώς!

 

Λίγο μετά την κήρυξη «Παγκόσμιας εμβέλειας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη δημόσια Υγεία» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχετικά με τη διεθνή επανεμφάνιση πολιομυελίτιδας, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η CIA δεν θα χρησιμοποιεί πλέον πλαστές εκστρατείες εμβολιασμού κατά του ιού, δηλαδή ως προκάλυμμα για ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της υπηρεσίας σε διάφορες χώρες. Μια τέτοια επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε και για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Ενώ ο ιός έβαινε διεθνώς προς εξάλειψη, οι παγκόσμιες εξελίξεις είναι τέτοιες που ο ιός επανεμφανίστηκε σε μια σειρά χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Σομαλία κ.λπ. Θέλει ερώτημα το τι φταίει; Ωστόσο, πιο εξοργιστικό εδώ είναι η έμμεση παραδοχή της Ουάσιγκτον όχι μόνο πως η χρησιμοποίηση των εμβολιασμών από τις μυστικές της υπηρεσίες είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων νοσηλευτών-εμβολιαστών (60 μόνο στο Πακιστάν) αλλά και ότι η πρακτική αυτή συνέβαλε στην εξάπλωση του ιού! Σύμφωνα με τη Laurie Garrett, ειδήμονα για την παγκόσμια Υγεία, στο Council on Foreign Relations, γνωστή δεξαμενή σκέψης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι αναφορές στην εμπλοκή της CIA στους εμβολιασμούς «επιδείνωσε σημαντικά τους όρους καταπολέμησης της νόσου»,  κι ενώ υπήρχε ήδη «μακρά ιστορία αποκήρυξης των εκστρατειών εμβολιασμού από αντιαμερικανούς ηγέτες ως προκάλυμμα της CIA» (Bloomberg Businessweek).

 

Ο αντι-ιμπεριαλιστής Σίλβιο…

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σε συνέντευξη πως στην Ουκρανία έλαβε χώρα ένα αντιδημοκρατικό πραξικόπημα που έφερε την εξουσία επικίνδυνους ναζί, ενώ χαρακτήρισε το δημοψήφισμα στην Κριμαία έκφραση του δικαιώματος του λαού της για αυτοδιάθεση. «Η παρουσία ρωσικών  στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία εγγυούνταν πως δεν θα γίνει σφαγή», δήλωσε ο καβαλιέρε. Εντάξει, η Mαφία και η Ιταλία γενικώς έχει συμφέροντα στη Ρωσία, αλά δεν είναι μόνο αυτό. Λίγες μέρες πριν, μετά τις αποκαλύψεις για το GREXIT, ο Μπερλουσκόνι είχε αποδώσει την ανατροπή του στο ότι αρνήθηκε «να μετατραπεί και η Ιταλία σε αποικία όπως η Ελλάδα με την τρόικα». Αν τα λέει αυτά ο Μπερλουσκόνι και τη… βγαίνει έτσι απ’ τα αριστερά σε τμήμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τελευταία. Η ενίσχυση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν πατάει μόνο σε αντικειμενικούς όρους και στο κράτος αλλά και στην ανεπάρκεια της Αριστεράς…

Σχόλια

Exit mobile version