Αρχική τρέχοντα νέα Στις 16-17 Σεπτεμβρίου το Resistance Festival

Στις 16-17 Σεπτεμβρίου το Resistance Festival

Στην Αθήνα, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός)

Το Resistance Festival θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός). Η συλλογική προσπάθεια που «μιλά» με ουσιαστικό τρόπο για σημαντικά πολιτικά γεγονότα και κινήματα σε Ελλάδα και διεθνώς, και ταυτόχρονα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ξαναβρεθούμε σε ένα περιβάλλον γεμάτο μουσική και πολιτισμό, θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Ζούμε σε εποχή μεγάλων γεγονότων, παγκόσμιων ανακατατάξεων, πειραματισμών ευρείας κλίμακας. Πόσα πράγματα άλλαξαν τα τελευταία χρόνια, πόσα συνηθίσαμε, μα και τι «ουρές» αφήνουν. Από τις επιλογές των ελίτ στο πεδίο της παγκόσμιας οικονομίας μέχρι την κατάσταση πνευμάτων μέσα στις κοινωνίες, και από τις «αναγκαιότητες» μιας Επιστήμης που προστάζει μέχρι τη γενίκευση του ψηφιακού κόσμου. Το ίδιο και ο πόλεμος στην Ουκρανία: ένα μεγάλο τσάκωμα βασικών κέντρων του παγκόσμιου συστήματος, σε συνθήκες κρίσης, που αναδιατάσσει συμμαχίες, δημιουργεί σκληρές στρατοπεδεύσεις και θέτει νέα προβλήματα σε χώρες και κοινωνίες.

Εποχή αντίστασης και εποχή νέας συνείδησης λοιπόν. Με αυτό το διπλό καθήκον να βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας χειραφέτησης, και δεμένο πια πολύ στενά με τις εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα. Όχι μόνο τις γεωπολιτικές, της ισχύος, αλλά και με τις πολιτικές, τις ιδεολογικές, ακόμα και τις διανοητικές. Θα επιμείνουμε: χρειαζόμαστε νέες οπτικές για τις νέες συνθήκες. Προσανατολιστικές για το τι είναι αυτός ο υπό διαμόρφωση πολυπολικός κόσμος, ποια τα στρατόπεδα και τα πεδία σύγκρουσης, ποια τα πολλαπλά του δίκτυα και οι άκρες του. Κυρίως για το τι είναι αυτό που λείπει, αυτό που επείγει να δημιουργηθεί – αν δεν θέλουμε οι λαοί να είμαστε απλά έρμαια, υποχείρια, ζωτικοί χώροι, παραπληρωματικές δυνάμεις, θυσιαζόμενοι σε αυτό το νέο κόσμο και τις ανάγκες του.

Αυτό είναι λοιπόν το κατ’ εξοχήν στρατηγικό ζήτημα της εποχής μας. Καθόλου εύκολο, μα αφετηριακό. Ζήτημα διεθνές και διεθνιστικό. Αυτό επιλέξαμε κι εμείς να συζητήσουμε στο φετινό Resistance Festival, αυτό θα χρωματίζει τις εκδηλώσεις μας.

Ανυπομονούμε να σας δούμε από κοντά. Ραντεβού στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια

Exit mobile version