Αρχική κοινωνία Στη σειρά για ξεπούλημα τα τουριστικά φιλέτα

Στη σειρά για ξεπούλημα τα τουριστικά φιλέτα

Οριστικά στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα 10 ακίνητα – φιλέτα σε τουριστικές περιοχές, που έχουν βάλει στο μάτι οι δανειστές. Ο υπουργός με εσωτερικό σημείωμα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας ζήτησε να συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας με σκοπό να «κλείσει» όλες τις υπάρχουσες εκκρεμότητες σε σχέση με τις συγκεκριμένες 10 δημόσιες εκτάσεις υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα στο ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας προς τα μέλη του ΚΣΔΑΔΠ γίνεται λόγος για απαίτηση του «…μαρξιστή» κατά δήλωσή του, υπουργού Οικονομικών το όργανο να συνεδριάσει άμεσα και να είναι πλήρως λειτουργικό (fully operational) ώστε να τακτοποιήσει οριστικά τις όποιες εκκρεμότητες για τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Στο τραπέζι του ξεπουλήματος μπήκαν το Ξενία Καρτερού, ο υδροβιότοπος της Κασσιώπης Κέρκυρας, το Ξενία Σκιάθου, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, η Σαμπάριζα Θερμησίας της Ερμιονίδας, η Ακτή και το Camping Ποσειδίου στη Χαλκιδική, το Castello Bibelli της Κέρκυρας, το ακίνητο στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, η έκταση στο Αφάντου Ρόδου.

Για την εκποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων έχουν ξεκινήσει ήδη σημαντικές κατά τόπους κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ την Τρίτη, ΤΑΙΠΕΔ, Εθνική Τράπεζα και Jermyn Street Real Estate υπέγραψαν τη συμφωνία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης προκειμένου να προχωρήσει ένα σχέδιο που θα δημιουργήσει πολυτελείς βίλες στην περιοχή.

 

Μάριος Διονέλλης

Σχόλια

Exit mobile version