Αρχική πολιτική Σε… αποστασία καλεί και η ΔΑΚΕ

Σε… αποστασία καλεί και η ΔΑΚΕ

Κλυδωνισμούς κάθε είδους προκαλεί η μνημονιακή πολιτική

Να μην ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2014 καλεί ουσιαστικά τους βουλευτές της Ν.Δ. η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. Στην τετρασέλιδη επιστολή της η Εκτελεστική Επιτροπή της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο κόμμα του Σαμαρά, παρουσιάζει τα δεινά και τις καταστροφές της μνημονιακής πολιτικής, περιγράφει το μεγάλο αυτό λάθος, που «εάν δεν διορθωθεί τώρα, θα αποβεί ολέθριο» και τονίζει ότι «σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλώ δε μάλλον οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».
Η επιστολή θυμίζει στους βουλευτές της Ν.Δ. ότι «το κοινωνικό κράτος είναι οικονομικός σταθεροποιητής και όχι “ανελαστική δαπάνη”…». Αποδοκιμάζει την εκτόξευση του κοινωνικού ελλείμματος και της ανεργίας, την εισοδηματική εξόντωση, την οριστική πτώχευση, την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, και αναρωτιέται: «πώς είναι δυνατόν να ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη και να κοινωνικοποιούνται οι ζημιές;». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «το φάρμακο που προκρίθηκε ήταν χειρότερο από την ασθένεια και η θεραπεία βυθίζει την πατρίδα σε ένα διαρκές και πολυεπίπεδο “κώμα”».
Οργή και αγανάκτηση εκδηλώθηκε και στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. κατά τη συνάντηση του Άδ. Γεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ που πρόσκεινται στο κόμμα. Ανταλλάχθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί, σηκώθηκαν καρέκλες και έπεσαν και μερικές ψιλές. Όχι πολλές, αλλά αρκετές για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν θα συνεχίσει εύκολα να στέκεται στα πόδια της. Κι αυτό έρχεται σε συνέχεια όχι μόνο των αντιδράσεων των καραμανλικών βουλευτών που με κάθε ευκαιρία κάνουν ενοχλητικές δηλώσεις, αλλά και ως συνέχεια της αντίστοιχης κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο χειμώνας θα έχει πολύ ενδιαφέρον…

Ζ.Ρ.

Σχόλια

Exit mobile version