Αρχική δρόμος της αριστεράς «Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον ενάντια στους καταπιεστές»

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον ενάντια στους καταπιεστές»

Δήλωση της Φιγκέν Γιουκσένταγ, βουλευτίνας και συμπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και του Αλπ Άλτινορς, αντιπροέδρου του HDP, για το Resistance Festival 2016

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα αποκαλύπτεται με αμέτρητους τρόπους και ευκαιρίες σε κάθε περιοχή του κόσμου. Είναι οι αντεργατικοί νόμοι στη Γαλλία, οι δολοφονίες μαύρων πολιτών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ, η αιχμαλωσία λαών και εθνών στη Νότια Ευρώπη με πρόσχημα το χρέος και η εκδίωξη ανθρώπων από το ISIS στη Συρία.

Στην Τουρκία αυτή η βαρβαρότητα παίρνει τη μορφή του φασιστικού κορπορατίστικου κράτους. Με το δυνάμωμα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), που έβαλε τέλος στην κυριαρχία του AKP στις περυσινές εκλογές, ο φασίστας Ερντογάν ξεκίνησε πόλεμο ενάντια στις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις: αγνοεί τις νόμιμες εκλογές, τρομοκρατεί εκατομμύρια, συλλαμβάνει χιλιάδες μέλη του HDP, κατακρεουργεί πάνω από 600 κούρδους πολίτες, βομβαρδίζει και κατεδαφίζει κουρδικές πόλεις με σκοπό να εγκαθιδρύσει τη δικτατορία του – πάντα υπό την επίκληση της «αναγκαιότητας του προεδρικού συστήματος».

Την ίδια στιγμή, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές μετατρέπουν τους εργάτες σε φτηνή εργατική δύναμη και η πατριαρχική καταπίεση εντείνεται, συνοδευόμενη από σάλτσα ισλαμικής ρητορικής.

Όσο μακριά και αν θέλουν να πάνε, δεν μπορούν να μας νικήσουν. Εμείς, οι καταπιεσμένοι, που μαχόμαστε για ελεύθερους λαούς σε ελεύθερες χώρες σε όλο τον κόσμο, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στις φασιστικές δικτατορίες, το νεοφιλελευθερισμό, την οικονομική ολιγαρχία και την αποικιοκρατία. Αυτά είναι τα τελευταία οχυρά των καταπιεστών.

Και έτσι, είθε να γίνει το Resistance Festival η συνάντηση όπου θα μάθει ο ένας από τον άλλον τι ακόμα μπορούμε να κάνουμε εναντίον τους!

 

Σχόλια

Exit mobile version