Αρχική στήλες Ποιος και γιατί φοβάται τη Δημοκρατία

Ποιος και γιατί φοβάται τη Δημοκρατία

Στήλη Παρεν-θέσεις

του Γιώργου Βοϊκλή

 

Το ομολογούν οι ίδιοι οι κύριοι της συγκυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους, πως φοβούνται τις εκλογές, γιατί είναι περισσότερο από βέβαιο πως, όποτε κι αν γίνουν, θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος είναι, όμως, ο λόγος για τον οποίο επιδιώκουν να διατηρήσουν τη νομή της εξουσίας για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορέσουν;

Είναι μόνο για να παρατείνουν την απόλαυση των βουλευτικών προνομίων οι βουλευτές της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που δεν πρόκειται να ξαναδούν ούτε στον ύπνο τους τα βουλευτικά έδρανα;

Όχι, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι, τουλάχιστο για τις ηγεσίες τους, για να συμπληρώσουν και να κατοχυρώσουν, όσο προλάβουν κι όσο μπορέσουν, τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που υπηρετούν, ολοκληρώνοντας το καταστροφικό για τη χώρα και το λαό μας έργο που έχουν αναλάβει.

Όποιος φοβάται, όμως, τις εκλογές, φοβάται τη Δημοκρατία. Γιατί οι εκλογές, -όχι μόνο κάθε τετραετία, αλλά κι όταν διαπιστώνεται μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία- αποτελούν βασικό συστατικό της.

Αποτελεί, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη η άμεση διεξαγωγή των εκλογών. Και το κλειδί για να μην παραταθεί μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο και να μην επιδεινωθεί η σημερινή ανωμαλία, το κρατάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η παραίτησή του, που θα αποκαταστήσει άμεσα την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, θα είναι μια προσφορά του στον τόπο με την οποία θα μπορούσε να σώσει την υστεροφημία του, που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα από τα εκατοντάδες αντισυνταγματικά μνημονικά μέτρα που πρόθυμα έχει υπογράψει στη διάρκεια της θητείας του.

Σχόλια

Exit mobile version