Αρχική πολιτική παραπολιτική Παπαδημούλης: Να μην κερδίζουν μόνο οι λίγοι…

Παπαδημούλης: Να μην κερδίζουν μόνο οι λίγοι…

MIC

Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, είπε τα εξής:

«Το Ταμείο Ανάκαμψης, κα Φον Ντερ Λάιεν, είναι ένα θετικό βήμα.
Γι’ αυτό και όλες οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από την Αριστερά μέχρι την κοινοβουλευτική Δεξιά, με τη θλιβερή εξαίρεση της άκρας δεξιάς, το στηρίζουμε.

Γιατί θέλουμε να πετύχει η βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας. Να μειωθούν οι ανισότητες ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς και ανάμεσα στα πλούσια και τα φτωχότερα κράτη μέλη. Για να μη δικαιωθούν τα γεράκια της λιτότητας, κε Γκαρικάνο, όπως ο κος Σόιμπλε, που από τώρα ζητούν να επανέλθουμε στους παλιούς, δογματικούς κανόνες, που θα φέρουν λιτότητα και κρίση χρέους.

Και γι’ αυτό, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ετοιμαζόμαστε να εγκρίνουμε ένα ψήφισμα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, που ζητά να μειωθούν οι ανισότητες, να αυξηθεί η διαφάνεια, μακριά από τα κυκλώματα διαφθοράς και διασπάθισης, να στηριχτεί το κοινωνικό κράτος, και τα χρήματα για την ανάκαμψη να μην πάνε μόνο στις τσέπες λίγων και ισχυρών, αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη δημόσια Υγεία και στη δημόσια εκπαίδευση και στις περιφέρειες, για να είναι όλη η κοινωνία συμμέτοχη σε αυτή την ανάκαμψη. Να μην κερδίζουν μόνο λίγοι, πλούσιοι και ισχυροί από το κοινοτικό χρήμα.»

Σχόλια

Exit mobile version