Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Ουάου… Διαπραγμάτευση!

Όσα θάφτηκαν: Ουάου… Διαπραγμάτευση!

Ο Πόλ Τόμσεν, είναι ο υπεύθυνος του ΔΝΤ στην τρόικα της επιτροπείας – κατ’ ευφημισμόν ο χαρακτηρισμός «επιτροπεία» αφού τα «κατοχικά» και τα τοιαύτα τα λογοκρίνει ακόμη και της Αριστεράς η ιδεολογική καθαρότητα και η πολιτική ορθότητα. Η εξευτελιστική αποστροφή του για τα μέτρα θάφτηκε μέσα σ’ ένα 24ωρο. Θα αρκούσαν, για να ξεχαστεί η δήλωσή του, όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες. «Χιλιόμετρα και μέτρα» που χωρίζουν τις δύο πλευρές ώστε να γεμίσουν τα κενά χρηματοδοτικά και δημοσιονομικά με τα δισ. της φοροληστείας, τις αρπαγές των λαϊκών σπιτιών και το πλιάτσικο των αποκαλούμενων ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα «να πάνε για σκι» και το ξαναβλέπουν το θέμα, αφού στο μεταξύ ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει στείλει στην ανεργία καμιά χιλιάδα και κάτι παραπάνω γιατρών του ΕΟΠΥΥ και μόνος του, άλλωστε η τρόικα θα ξεχειμωνιάζει στις Άλπεις, θα απολαμβάνει τη δόξα, όπως καυχήθηκε με τις παραληρηματικές δηλώσεις του;
Ποιος θα θυμάται τότε όσα δήλωσε ο Πολ Τόμσεν μπροστά σε δεκάδες υπηρεσιακούς παράγοντες του υπ. Οικονομικών και βέβαια στον Γ. Στουρνάρα; Η φράση του θα επαναληφθεί εδώ, γιατί είπαμε, με τόσα και τόσα τι να πρωτοσυγκρατήσει κανείς: «Μη λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε». Και για να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος οξύνσεων μετά τη διαρροή, τα καθεστωτικά ΜΜΕ συντονίστηκαν αυτομάτως: «Μετριασμός, να πέσουν οι τόνοι» και τα σχετικά… Τα ίδια μικρόφωνα και πληκτρολόγια που εδώ και λίγες εβδομάδες διατυμπάνιζαν τη μεγάλη σύγκρουση του Σαμαρά με την τρόικα, έσπευσαν σαν παπαγαλάκια να αναπαράγουν την εξής εκδοχή διαλόγου: Τόμσεν: «Όποια μέτρα κι αν πάρει η Ελλάδα θα έχουν επίπτωση στην οικονομία αλλά αυτοί οι κραδασμοί θα απορροφηθούν». Στουρνάρας: «Η Ελλάδα δεν προτίθεται να πάρει μέτρα, το βάρος θα πέσει στην είσπραξη φόρων και εισφορών». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «σε αυτό το σημείο ο Τόμσεν σίγησε»… Στον επιβαλλόμενο και κατευθυνόμενο μετριασμό δεν «τσίμπησε» βεβαίως ούτε ο ίδιος ο Τόμσεν, ούτε ο επίσημος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη Ν. Υόρκη, οι οποίοι δεν διέψευσαν, ούτε ανασκεύασαν το παραμικρό.
Κι έμεινε μόνος ένας Κ. Σκανδαλίδης να δηλώνει: «Θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος, λοιδορεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό και υποκαθιστά την κυβέρνηση». Σε δύο μέρες του ανθρώπου του υφάρπαξαν, όπως αποκάλυψε, την ψήφο, η οποία βρέθηκε στην κάλπη της εμπιστοσύνης υπέρ αυτού του πρωθυπουργού και αυτής της κυβέρνησης.
Τώρα, άμα είσαι Τόμσεν τι λες και τι κάνεις με δαύτους απέναντί σου; Διαπραγμάτευση!

Θητεία Τυμβωρύχου
εκτελεί η «σειρά» του ’69

Σχόλια

Exit mobile version