Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Μια φορά Πάγκαλος, για πάντα κοπρίτης

Όσα θάφτηκαν: Μια φορά Πάγκαλος, για πάντα κοπρίτης

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μένος και τέτοια επίθεση στο Θόδωρο.

Κατ’ αρχήν να παραδεχτούμε πως ο Θόδωρος είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του αντιπροέδρου τούτης της κυβέρνησης.
Αυθεντικά χοντρόπετσος, διαχρονικά ξετσίπωτος, με επάξια κατακτημένο τον τίτλο του κ. «κάτσε καλά» επί Ανδρέα και του κ. «έξω από τα δόντια» επί Γιώργου, με θητεία στην Αριστερά και «ρίζες» στον ολοκληρωτισμό, νομίζω πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο νούμερο 2 τούτης της κυβέρνησης.
Έτσι λοιπόν, δεν μπορώ να εξηγήσω την έκπληξη ορισμένων δημοσιογράφων και πολιτικών, για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τι περίμεναν όλοι τούτοι οι εκπλαγέντες να πει ο Θόδωρος για το Δημόσιο;
Τόσο γρήγορα ξεχάσαμε, για παράδειγμα, πως επί θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών η δημόσια Ολυμπιακή ξεχείλισε από «κοπρίτες» που συμπτωματικά ήταν οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ; Δεν θυμάστε ότι όντας υπουργός Μεταφορών, δήλωνε παραμονές Πάσχα πως η δημόσια Ο.Α. δεν θα πετάξει, κάνοντας τεράστια οικονομική ζημιά στον εθνικό αερομεταφορέα και σπρώχνοντας τον κόσμο στους ανταγωνιστές της;
Μας διαφεύγει πως, όταν δινόταν υποτίθεται «μάχη» από το ΠΑΣΟΚ για να σωθεί η Ολυμπιακή, το υπουργείο Εξωτερικών του Θόδωρου, αγόραζε τα εκατοντάδες εκατομμυρίων εισιτήριά του, από το Τravel Plan του Λαμπράκη και ταξίδευαν με την Aegean ;
Οφείλουμε να ομολογήσουμε, πως η σχέση Θόδωρου-Δημοσίου παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη.
Άλλωστε και την κόρη του στους «κοπρίτες» του δημοσίου δεν τη βόλεψε και μάλιστα χωρίς ΑΣΕΠ, μέσω Βουλής;
Όμως εδώ που τα λέμε, ο επιμελώς αθυρόστομος αντιπρόεδρος, δεν είχε κι άδικο για τους «κοπρίτες» που στελεχώνουν τη δημόσια ζωή της χώρας.
Αν πείσεις μια οικογένεια πως θα διορίσεις το άνεργο παιδί τους και της υποσχεθείς πως θα πάρει το δάνειο που ζητά και θα φροντίσεις να έλθει ο φαντάρος γιος από τον Έβρο στην Αθήνα και τους «πείσεις» να ψηφίσουν «το δικό μας» κοπρίτη, «ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί», όπως σωστά μας λέει ο Θόδωρος.
Όταν πιάσεις κάμποσους π.χ. δημοσιογράφους και τους «βοηθήσεις» να εξασφαλίσουν κι ένα δεύτερο ή και τρίτο «εισόδημα», αρκεί αντί για πορείες να δείχνουν «επεισόδια», αντί για τα αιτήματα των απεργών να προβάλλουν «την ταλαιπωρία των πολιτών», αντί για τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς να δείχνουν τη ζαρντινιέρα, τότε σίγουρα ο κοπρίτης δημοσιογράφος, «θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή»
Προτείνω να διαβεβαιώσουμε στον εντέχνως «γραφικό» κ. Θόδωρο, πως συμφωνούμε ότι οι κοπρίτες του δικού του κόσμου «θα μείνουν κοπρίτες σε όλη τους τη ζωή». Όμως να μην περιμένει από το λαό ούτε συλλογική συνενοχή, ούτε ατομική ανοχή για τους «κοπρίτες» τους.
ο Σωκράτης
katsoc@otenet.gr

 

Σχόλια

Exit mobile version