Αρχική τρέχοντα νέα Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Διαδικασία της ΚΟΕ

Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Διαδικασία της ΚΟΕ

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Ιουλίου, στην Σχολή Καλών Τεχνών, στην Αθήνα, η καταληκτική συνάντηση της Πανελλαδικής Διαδικασίας της ΚΟΕ. Σε μια ιδιαίτερη χρονιά, με τις αντικειμενικές δυσκολίες που όριζε η πανδημία, η ΚΟΕ επέλεξε να πραγματοποιήσει μια διαδικασία προσανατολισμού γύρω από τα κεντρικά ζητήματα της περιόδου. Μια διαδικασία, οργανωμένη με διαφορετικό τρόπο, μιας και ξεκίνησε τον Φλεβάρη και Μάρτη του 2021, με 4 διαδικτυακές θεματικές συζητήσεις (τα υλικά των οποίων μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, koel.gr/panelladiki-diadikasia-koe-2021/) και ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουλίου με μια υβριδική συνάντηση, με συντρόφους να συμμετέχουν δια ζώσης και άλλους να συμμετέχουν διαδικτυακά. Πάνω από 120 άνθρωποι, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, την Κύπρο, αλλά και σύντροφοι από το εξωτερικό, την Γερμανία, την Αγγλία και την Ολλανδία, παρακολούθησαν τις εργασίες του διημέρου.

Παρουσιάστηκαν οι καταληκτικές εισηγήσεις, βασισμένες στα συμπεράσματα όλης της συζήτησης, που αποτελούν τη συμπύκνωση της οπτικής της οργάνωσης για τις βασικές τάσεις της εποχής μας. Την πρώτη μέρα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις βασικές τάσεις της περιόδου, την επανεμφάνιση των ΗΠΑ στην εποχή Μπαϊντεν και τις γεωπολιτικές αλλαγές που αυτή φέρνει, την πανδημία και τα αδιέξοδα της διαχείρισης της, την αλληλεπίδραση αυτής με την κρίση και τα σχέδια αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου, την θέση της χώρας μας μέσα σε όλα αυτά, και τέλος την κατάσταση του λαϊκού παράγοντα. Την δεύτερη μέρα την συζήτηση προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει την διαπλοκή του εθνικής και διεθνικής διάστασης της μετάβασης στην εποχή μας, μια θεματική που απασχόλησε αρκετά το σύνολο της συζήτησης και γύρω από την οποία κατατέθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί.

Με τις εκτιμήσεις, τις θέσεις και τις οπτικές, που με συλλογικό τρόπο διαμορφώνει η ΚΟΕ συνεχίζει τον αγώνα της ως μια συλλογικότητα αναζήτησης και συμβολής, επιμένοντας στην προσπάθεια σε βάθος κατανόησης του κόσμου, πέρα από εύκολα και καθησυχαστικά σχήματα.

Σχόλια

Exit mobile version