Αρχική πολιτική Ο φόβος της οργής του λαού

Ο φόβος της οργής του λαού

Για την φετινή ΔΕΘ και τις κινητοποιήσεις

Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη χώρα συρρέουν στη Θεσσαλονίκη για να αστυνομεύσουν κι αν χρειαστεί να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις που γίνονται κάθε χρόνο με ευκαιρία της έναρξης της «σεζόν» στην ΔΕΘ και την ομιλία του εκάστοτε πρωθυπουργού. Μόνο που φέτος υπάρχουν κάποιες «ιδιομορφίες».

Ιδιομορφία πρώτη. Από το καλοκαίρι έχει εκφραστεί ένα κύμα γιουχαΐσματος του Μητσοτάκη και του πολιτικού κόσμου για τη στάση που τήρησαν και κατέκαψαν όλη τη χώρα. Επομένως πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο να περάσει στις τηλεοράσεις η οργή, η αγανάκτηση και το γιουχάισμα στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιομορφία δεύτερη. Η ΔΕΘ εγκαινιάζεται λίγες μέρες μετά την απόλυση 10.000 υγειονομικών και αφού σε άλλες κινητοποιήσεις έχουν κατασταλεί βίαια οι ονομαζόμενοι «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές». Επιπροσθέτως τα εγκαίνια γίνονται ενώ έχουν αναγγελθεί ειδικά μέτρα για τη φίμωση της κοινωνίας μέσω του απαρτχάιντ που ξεκινά στις 13/9 και λήγει (;) στις 31 Μαρτίου. Η υποχρεωτικότητα απλώνεται σε όλη την κοινωνία, όπως οι απολύσεις και η αστυνόμευση.

Ιδιομορφία τρίτη. Η ΔΕΘ εγκαινιάζεται ενώ ένα τεράστιο κύμα ανατιμήσεων ξεπροβάλλει και απειλεί το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θέλει με ορισμένα ψευτοβοηθήματα στους πιο ανήμπορους να ξεπεράσει τον σκόπελο, αλλά η ακρίβεια σε βασικά ήδη έχουν εξοργίσει τον κόσμο που καταλαβαίνει πως ότι ανεβαίνει ως τιμή δύσκολα κατεβαίνει. Αυτές οι ανατιμήσεις μαζί με την οικονομική δυσπραγία και τις απολύσεις κάνουν εντελώς γελοία τα περί 16% ανάπτυξη της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Γι’ αυτούς τους λόγους είναι πιθανό οι κινητοποιήσεις να αγκαλιάσουν χιλιάδες κόσμου θυμωμένου και οργισμένου με την όλη κατάσταση. Γι’ αυτό τα ΜΜΕ συνεχίζουν να καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας για επεισόδια και ταραχές. Η κυβέρνηση φοβάται τους «αρνητές», τους φιλάθλους των ομάδων της Θεσσαλονίκης, τους εργαζόμενους που θα διαδηλώσουν στη ΔΕΘ.

Η εικόνα πρέπει να είναι θετική για την κυβέρνηση. Αν γίνουν επεισόδια και αν η αστυνομία διαπρέψει στην καταστολή έχει ήδη κατασκευαστεί ο ένοχος: αρνητές και οπαδοί, γενικά οι σύγχρονοι χούλιγκαν… Κάνουν ότι δεν βλέπουν την οργή, τη συσσωρευμένη οργή του λαού που ογκώνεται και καταγράφεται.

Όντως το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση έχουν λάβει το μήνυμα και οχυρώνονται…

Ν.Τ.

Σχόλια

Exit mobile version