Αρχική δρόμος της αριστεράς Ο Δρόμος συνεχίζει!

Ο Δρόμος συνεχίζει!

Ανάσα από την εντυπωσιακή υποστήριξη φίλων και αναγνωστών κατά το διάστημα αναστολής της κυκλοφορίας της εφημερίδας

Στο τελευταίο φύλλο του Δρόμου που κυκλοφόρησε στα μέσα Δεκεμβρίου, ενημερώσαμε ότι η εφημερίδα αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Κάναμε γνωστό ότι «υποχρεωνόμαστε να διακόψουμε για ένα μήνα την κυκλοφορία του Δρόμου, ώστε να γίνουν επείγουσες κινήσεις στήριξης του εγχειρήματος και να εξοφληθούν άμεσα ορισμένα χρέη» και ότι «προγραμματίζουμε να κυκλοφορήσει ο Δρόμος ξανά στις 18 Ιανουαρίου 2020, αφού εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει την έκδοσή του».

Αυτόν το μήνα που πέρασε, δεν κάναμε διάλειμμα. Δώσαμε έναν αγώνα για την εφημερίδα, και τον δώσαμε όλοι μαζί. Οι υποστηρικτές του εγχειρήματος, οι αναγνώστες, οι φίλοι και οι συντάκτες του Δρόμου.

Αυτό τον μήνα καταλάβαμε όλοι καλύτερα τη σημασία που έχει να κυκλοφορεί ο Δρόμος. Ακούσαμε πολλά και συγκινητικά λόγια και είδαμε αντίστοιχες πράξεις. Δεκάδες φίλοι μας έκαναν σαφές ότι ο Δρόμος δεν θα σιγήσει.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 13.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν τα πιο άμεσα από τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Εξασφαλίστηκε ο χώρος και το στέκι του Δρόμου και πληρώθηκαν χρέη που δεν έπαιρναν αναβολή.

Παραμένουν πάρα πολλές ανάγκες που δεν έχουν καλυφθεί. Χρειάζονται πολλαπλάσιοι πόροι για να γίνει η εφημερίδα βιώσιμη. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και κάνει υποχρεωτικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια οικονομικής στήριξης και να βρούμε μονιμότερους τρόπους ενίσχυσης του Δρόμου.

Αυτό τον μήνα έγιναν συναντήσεις, γλέντια, πάρτι που δεν απέφεραν μόνο κάποια χρήματα ακόμα στον Δρόμο, αλλά και ένα καλύτερο κλίμα, μια ζεστασιά ανάμεσα στους ανθρώπους που αγωνιούν για την προσπάθειά μας και τη στηρίζουν.

Το τελευταίο φύλλο του Δρόμου, που έμεινε περισσότερο στα περίπτερα, αγοράστηκε πολύ περισσότερο από άλλα φύλλα, δείγμα κι αυτό μιας στήριξης στην εφημερίδα.

Ακόμα και πιο «χαλαροί» φίλοι του Δρόμου, πιο περιστασιακοί αναγνώστες, φίλοι που είχαμε καιρό να τα πούμε, δήλωσαν την παρουσία τους στην πράξη, δίνοντας ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας για τον αγώνα που κάνουμε μαζί.

Η αγάπη των φίλων και των αναγνωστών του Δρόμου έδωσε μια ανάσα στο κοινό μας εγχείρημα. Μας έκανε πιο σίγουρους για την προσπάθειά μας. Τις επόμενες μέρες θα ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το πού βρισκόμαστε και τι ακόμα μπορεί να γίνει.

Τέλος, είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια να καλυτερέψει ο Δρόμος, με νέες σελίδες, στήλες και συνεργασίες. Ένα δείγμα δίνεται από το σημερινό φύλλο, σε λίγες βδομάδες ελπίζουμε η αλλαγή αυτή να γίνει πιο φανερή και μόνιμη.

Συνεχίζουμε…

Σχόλια

Exit mobile version