Αρχική κοινωνία Ο διορισμένος πρόεδρος Λιάπης βάζει σε καραντίνα το ΚΕΘΕΑ!

Ο διορισμένος πρόεδρος Λιάπης βάζει σε καραντίνα το ΚΕΘΕΑ!

Από την κινητοποίηση της Τετάρτης 22/11 στο υπουργείο Υγείας

Η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί εκτενώς στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας για την κατάργηση των οργανισμών απεξάρτησης και ψυχικής υγείας και την ίδρυση ενός γραφειοκρατικού, συγκεντρωτικού οργανισμού.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης να ελέγξει τα πάντα στον δημόσιο τομέα προς όφελος ενός κλειστού συστήματος γύρω από το Μαξίμου, αλλά και να εξυπηρετήσει διάφορα επιχειρηματικά και παρασιτικά συμφέροντα.

Ενώ όμως το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζοντας προβλήματα νομικής, και όχι μόνο, φύσης, το σχέδιο διάλυσης των οργανισμών εφαρμόζεται από τώρα.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος του οργανισμού κος Χρήστος Λιάπης πήρε δύο πραξικοπηματικές αποφάσεις στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ πριν τις γιορτές.

Πρώτον, αρνήθηκε τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, η οποία ζητήθηκε εγγράφως από περισσότερα από τα μισά μέλη της, με την αιτιολογία πως το σώμα της Γενικής Συνέλευσης είναι ανώριμο! Θυμίζουμε ότι η σύγκληση της συνέλευσης είναι υποχρεωτική από τον νόμο. Σε πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μάλιστα, η νομιμότητα του διορισμένου Δ.Σ. εξαρτάται από τη σύγκληση της συνέλευσης.

Το επιχείρημα του προέδρου ήταν ότι το σώμα της Γενικής Συνέλευσης είναι «ανώριμο». Δεν νομιμοποιείται βέβαια από κανέναν ο ίδιος να βγάζει «διαγνώσεις» για την ωριμότητα των θεραπευομένων και των οικογενειών τους ή των εργαζομένων, αφού αυτές οι τρεις κατηγορίες συγκροτούν τη γενική συνέλευση του ΚΕΘΕΑ.

Δεύτερον, αρνήθηκε την πραγματοποίηση της τελετής αποφοίτησης που παραδοσιακά πραγματοποιεί το ΚΕΘΕΑ για να τιμήσει τα μέλη του που έφτασαν στο τέλος μιας επίπονης θεραπευτικής διαδικασίας. Εκεί το επιχείρημα ήταν ότι η τελετή θα αποτελέσει ευκαιρία να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των εξυπηρετούμενων απέναντι στην κυβερνητική πρόθεση να καταργήσει τον Οργανισμό στον οποίον θεραπεύτηκαν!

Βέβαια, πριν τις γιορτές έγιναν κανονικά οι αντίστοιχες αποφοιτήσεις του ΟΚΑΝΑ και μάλιστα με πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος αφού παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός κάνοντας και δηλώσεις υποστήριξης του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται. Οι γνωρίζοντες τον χώρο αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Θ. Θεοχάρης έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τον υφυπουργό Δ. Μπαρτζόπουλο, στην κατάρτιση του νομοσχεδίου και έχει πάρει εγγυήσεις για τον ρόλο τον δικό του και των ανθρώπων του στον νέο φορέα.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση του συλλόγου τους, απαιτούν την εφαρμογή του νόμου με τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευση και την πραγματοποίηση της τελετής για τις αποφοιτήσεις των μελών του ΚΕΘΕΑ.  Τέλος, κάλεσαν και στην στη συναυλία διαμαρτυρίας που συνδιοργανώθηκε με άλλους συλλόγους και φορείς, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 13:00 στο Θησείο.

Μ.Α.

Σχόλια

Exit mobile version