Αρχική πολιτική παραπολιτική Ο χειρότερος δήμαρχος της Αθήνας

Ο χειρότερος δήμαρχος της Αθήνας

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης προχώρησε σε μήνυση ενάντια στον ανάδοχο εργολάβο για τα έργα που εκτελούνται στο κέντρο της πόλης, στα πλαίσια του Μεγάλου Περιπάτου. Ο λόγος έχει να κάνει με την ελλιπή τήρηση μέτρων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των εργασιών διαπλάτυνσης των πεζοδρομιών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κινδύνου για τους περαστικούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες εργασίες έχουν ήδη συναντήσει πολλαπλά προβλήματα λόγω της ύπαρξης δικτύων ηλεκτρισμού και αερίου, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη καθυστερήσει 8 μήνες. Το εν λόγω έργο έχει καταλήξει στα αζήτητα ακολουθώντας μια πορεία γεμάτη παλινωδίες, από το σήμα κατατεθέν του δημάρχου, έως το μόνιμο πρόβλημα της πόλης. Αυτό που γίνεται φανερό μέσα από τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα, είναι πως πέρα από την φιλοδοξία –ίσως και αλαζονεία– του Κ. Μπακογιάννη δεν υπήρξε καμία σχεδόν προετοιμασία για μια τόσο μεγάλη παρέμβαση.

Επιπρόσθετα, δεν είναι λίγα τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα πλαίσια του έργου, από τα προβλήματα που προκάλεσε στο κυκλοφοριακό, το κόστος των φυτών και των πάγκων που επιλέχθηκαν μέχρι και η διάρκεια του έργου, που από ότι φαίνεται θα είναι πολλαπλάσια της αρχικής πρόβλεψης. Από αυτή την άποψη, δεν μας παραξενεύει η μήνυση από μέρους του Κ. Μπακογιάννη, υπάρχουν ήδη αρκετοί λόγοι που λαμβάνει επικρίσεις για το συγκεκριμένο έργο, ωστόσο ακόμη κι αν η νομική ευθύνη για την πορεία και τον τρόπο που γίνονται οι συγκεκριμένες εργασίες βρίσκεται αλλού, η πολιτική ευθύνη βρίσκεται σίγουρα σε εκείνον.

Έτσι οδεύοντας προς το τέλος της θητείας του και μην έχοντας καταφέρει να εντυπωσιάσει –θετικά τουλάχιστον– σε κανένα επίπεδο, θα λέγαμε πως επάξια έχει κατορθώσει να ανταγωνίζεται για τη θέση του χειρότερου δημάρχου Αθηναίων των τελευταίων δεκαετιών. Πράγμα εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως ο ανταγωνισμός από τους προκατόχους του είναι σκληρός, με αρκετούς να βγάζουν κι αυτοί διάφορα βίτσια στους δρόμους και τις πλατείες της πρωτεύουσας.

Ιάσονας Κωστόπουλος

Σχόλια

Exit mobile version