Αρχική διεθνή Ο «αντίπαλος» που αγαπούν όλοι οι βασανισμένοι λαοί

Ο «αντίπαλος» που αγαπούν όλοι οι βασανισμένοι λαοί

Πριν μερικά χρόνια, σε έναν επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλγερίας και Παλαιστίνης που διεξαγόταν στο Αλγέρι, συνέβη κάτι που είχε προκαλέσει εντύπωση στο παγκόσμιο φίλαθλο κοινό: όταν η Παλαιστίνη έβαλε γκολ, το ματς διεκόπη για αρκετά λεπτά εξαιτίας των ξέφρενων πανηγυρισμών των φιλάθλων της Αλγερίας! Έτσι έδειχναν την αγάπη τους στα θύματα του σιωνισμού οι απλοί αυτοί άνθρωποι, που είχαν μάθει στο πετσί τους από τους τάχα πολιτισμένους Γάλλους τι σημαίνει κατοχή και απαρτχάιντ…

Ανάλογες σκηνές επαναλήφθηκαν αυτήν την εβδομάδα και στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ανήμερα της επετείου της Νάκμπα (Καταστροφής) του 1948, η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα των Bohemians αντιμετώπισε τη γυναικεία εθνική ομάδα της Παλαιστίνης – η οποία νίκησε με 2-1 υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες χιλιάδων Ιρλανδών.

Τον αγώνα, που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση της Γάζας, παρακολούθησε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς, ο οποίος έπειτα δεξιώθηκε και τις δύο ομάδες στο προεδρικό μέγαρο. Ό,τι και να λέει η κατοχική προπαγάνδα, οι βασανισμένοι λαοί ξέρουν.

Σχόλια

Exit mobile version