Στην αρχή ήταν η δήλωση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ, Γιάννη Αλαφούζου. Σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά την επίθεση με βόμβα κατά του κτιρίου που στεγάζεται ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, ισχυρίστηκε πως βασικός ηθικός αυτουργός της επίθεσης είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «Δυστυχώς –έγραψε στην ανακοίνωση– από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΙ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας».

Μετά, ήρθε η δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος διερωτήθηκε: «εάν αύριο με πυροβολήσουν τρομοκράτες δεν θα έχει ευθύνη ο Τσίπρας; Αν με στοχοποιεί από το πρωί έως το βράδυ;».

Λίγο νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης είχε πληροφορήσει το τηλεοπτικό κοινό πως εάν παρακολουθήσει τις τελευταίες 40 ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν όλες αναφορά σε εκείνον. «Είναι αστείο. Για πράγματα που δεν έχω ασχοληθεί καν. Κάθε μέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης… ο Άδωνις το ένα, ο Άδωνις το άλλο, ο Άδωνις ακροδεξιά…».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν διάφοροι σοβαροφανείς πολιτικώς δημοσιολογούντες οι οποίοι ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπαν πως εν γένει όποιος σχολιάζει ή κριτικάρει ή επικρίνει απόψεις και συμπεριφορές του δημόσιου βίου, μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος για ότι συμβεί σε βάρος των ατόμων που σχολιάζει ή κριτικάρει ή επικρίνει.

Δηλαδή μας είπαν, «κλείστε το στόμα, μην ασχολείστε, αφήστε μας να λέμε ότι γουστάρουμε και να κάνουμε ότι μας καπνίσει, εμείς κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια, εσείς στη γωνία να κοιτάτε, εμείς στο προσκήνιο να δίνουμε γραμμή στο πόπολο» …και άλλα τέτοια «δημοκρατικά» που έχουν φυσικά ως τελικό στόχο να διατηρήσουν στο απυρόβλητο όλο αυτό το νεοφιλελέ παρεάκι που προβάλλεται εδώ και χρόνια (ειδικά από την εποχή του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και μετά) ως το «σοβαρό πολιτικό προσωπικό».

Το «σοβαρό πολιτικό προσωπικό» και οι σοβαροφανείς δημοσιολογούντες τα «βάζουν» σήμερα και επιτίθενται και σηκώνουν το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που έμαθε να παίζει καλά το παιχνίδι της εξουσίας και της επικοινωνίας. Αύριο μεθαύριο αυτό το παρεάκι θα τα βάλει με τους εναπομείναντες αντιστεκόμενους και σκεπτόμενους σε αυτή την κοινωνία που τολμούν να σχολιάζουν ή να κριτικάρουν…

Ένα δείγμα για το μέλλον πήραμε από την τελευταία παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, αυτή τη φορά στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, όταν στον καυγά του με τον Νίκο Βούτση ξεδίπλωσε περίτρανα τον αυταρχισμό και τον «ετσιθελισμό» που εκφράζει.

Έσω σε εγρήγορση…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!