Αρχική πολιτική παραπολιτική Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας!

Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας!

Στην έκκληση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας ανταποκρίθηκαν 4.000 γιατροί και 6.000 νοσοκόμες/οι! Επίσης, ρίχνονται στη μάχη 23.000 σπουδαστές από ιατρικές και νοσηλευτικές σχολές! Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν 250.000 εθελοντές για να καλύψουν όλες τις ανάγκες, όπως τη μεταφορά προϊόντων στα νοσοκομεία, τη φροντίδα ηλικιωμένων κ.λπ.
Πανικόβλητοι οι νεοφιλελεύθεροι ξαφνικά προβάλλουν και εκθειάζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας! Αυτοί που με «θεά» την Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και συνοδοιπόρους «σοσιαλιστές» σαν τον ηγέτη των Εργατικών Τόνι Μπλερ, συρρίκνωσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο αποτελούσε το καμάρι του Ηνωμένου Βασιλείου. Ας σημειωθεί ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο είχε σαν κεντρικό θέμα το ΕΣΥ (NHS).

Δεν θέλουν να πεθάνουμε (τουλάχιστον όχι τόσο… εύκολα!), αλλά ας μην είμαστε λόγω φόβου ανυποψίαστοι (για ό,τι μαγειρεύουν). Είτε μας σώσουν είτε όχι, θα εκμεταλλευτούν το πραγματικό πρόβλημα με τρόπους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα που υπηρετούν! Είναι οι ίδιοι που κάνουν τα πάντα για να συρρικνώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι ίδιοι που ανάγκασαν με τις πολιτικές τους 500.000 μορφωμένους νέους (πολλές χιλιάδες γιατρούς) να φύγουν στο εξωτερικό. Οι ίδιοι που μέσα στον πανικό του ιού πέρασαν τη σύνταξη στα 72! Και αμέσως διευκόλυναν τους εργοδότες να μειώσουν κατά 50% τους μισθούς!

Ας είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση. Εάν δεν απαιτήσουμε ανυποχώρητα, τώρα, και ΜΕΤΑ, την αποκατάσταση του δικού μας πετσοκομμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας και την παραπέρα ενδυνάμωσή του, σημαίνει ότι παραιτούμαστε από το δικαίωμα στη ζωή των παιδιών μας, των γονιών μας, των φίλων και συγγενών μας και, ασφαλώς, του εαυτού μας!

Στ. Ελλ.

Σχόλια

Exit mobile version