Αρχική πολιτική Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου

Ο «μακεδονισμός» καλά κρατεί και θα συνεχίσει

Από τη στιγμή που υπογράφτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίναμε ότι με αυτή δεν κλείνει το «Μακεδονικό» (όπως ισχυρίζονταν οι υποστηρικτές της), αλλά αντίθετα ανοίγει. Όποιος δεν εθελοτυφλεί, καταλαβαίνει το λόγο. Γράφαμε σχετικά: «Έξω και πέρα από τη “μακεδονική” ταυτότητα, το γειτονικό κράτος κινδυνεύει να ρευστοποιηθεί, να αποσαθρωθεί, να διαμελιστεί… Η ιδεολογία του “μακεδονισμού”-αλυτρωτισμού αποτελεί βασικό όρο επιβίωσης του γειτονικού κράτους αλλά και προϋπόθεση “διεξόδου” για τις ελίτ της ΠΓΔΜ, που γίνεται όμως κάτω από τις φτερούγες των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Και από αυτή την οπτική θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και ό,τι απορρέει από αυτήν τους δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τη στρατηγική τους με καλύτερους όρους».

Η ορχήστρα έχει αρχίσει να παίζει ντάλα μεσημέρι τον προδιαγεγραμμένο σκοπό, πάντα με την κάλυψη των δυτικών «συμμάχων» μας. Χάρη στην υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα, οσονούπω θα μπει μπροστά η φάμπρικα της μειονότητας – πρώτο βήμα για να τεθεί ζήτημα αλυτρωτισμού

Αλλεπάλληλα επεισόδια επιβεβαιώνουν αυτήν την εκτίμηση. Θα αναφερθούμε μονάχα σε δύο από τα πολλά παραδείγματα, που πολλαπλασιάζονται με ανησυχητικό ρυθμό. Το πρώτο είναι η αποκάλυψη ότι οι… Κινέζοι δεν δέχονται την εισαγωγή στη χώρα τους ελληνικών προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία και φέρουν την ονομασία «Μακεδονικό», εκτός κι αν έχουν πιστοποίηση από τη… «Βόρεια Μακεδονία»! Αυτό έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής των Σκοπιανών οινοπαραγωγών σε διεθνή έκθεση με διαφημίσεις των «Κρασιών της Μακεδονίας» και της… δισχιλιετούς εμπειρίας τους στην παραγωγή κρασιού – η οποία επιβεβαιώνεται από τη φωτογραφία ενός αμφορέα με τον ήλιο της Βεργίνας! Το «λίγο κρασί» κατοχυρώθηκε λοιπόν ήδη, χάρη στη φαρδιά-πλατιά υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα για παραχώρηση του όρου «μακεδονικός» στο προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

Δεύτερο και χειρότερο παράδειγμα είναι οι προχθεσινές δηλώσεις του… φίλου Ζάεφ, ο οποίος δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί την ελληνική πλευρά ούτε μια μέρα. Απαντώντας σε «αφελή» ερώτηση δημοσιογράφου («Αποτελεί πρόβλημα να λέμε ότι ομιλείται η μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα;»), ο Ζάεφ δήλωσε ότι… «αυτό πρέπει να μας το πει η Ελλάδα»! Πριν πετάξει το μπαλάκι είχε διευκρινίσει ότι «η μακεδονική γλώσσα έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών». Κι αφού άφησε την Ελλάδα να σχολιάσει αν αποδέχεται… μειονοτικό ζήτημα, πρόσθεσε: «Η Συμφωνία είναι καθαρή και ακριβής. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να την εφαρμόσουμε πρώτοι, για να την εφαρμόσουν έπειτα και οι πολίτες των χωρών μας».

Η ορχήστρα έχει αρχίσει να παίζει ντάλα μεσημέρι τον προδιαγεγραμμένο σκοπό, πάντα με την κάλυψη των δυτικών «συμμάχων» μας. Χάρη στην υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα, οσονούπω θα μπει μπροστά η φάμπρικα της μειονότητας – πρώτο βήμα για να τεθεί ζήτημα αλυτρωτισμού (το τραγούδι ζητά και «λίγο θάλασσα»…). Τον ίδιον σκοπό έχουν ήδη αρχίσει να παίζουν και οι Αλβανοί στην Ήπειρο, και οι Τούρκοι στη Θράκη. Όποιοι νομίζουν (ή παριστάνουν ότι νομίζουν) ότι οι «σύμμαχοι» θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και την ακεραιότητα της Ελλάδας δουλεύονται εκουσίως – ή μας δουλεύουν. Για ΗΠΑ και Γερμανία η Ελλάδα είναι αναλώσιμη, και ο λαός της δεν έχει ακόμη τιμωρηθεί αρκετά. Όποιος θέλει και μπορεί, το καταλαβαίνει και κινείται αναλόγως. Οι υπόλοιποι, απλά θα ψάχνουν «τ’ αγόρι τους» (ξανα)πέφτοντας από τα σύννεφα.

 

Ε.Φ.

Σχόλια

Exit mobile version