Αρχική κοινωνία Καταθέσεις που «καίνε» στη δίκη της Χ.Α.

Καταθέσεις που «καίνε» στη δίκη της Χ.Α.

«Τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του Παύλου που ήταν κατά του φασισμού»

 

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε, χθες, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, με τις καταθέσεις της μητέρας και της αδελφής του Παύλου Φύσσα, που περιλαμβάνονται στη λίστα των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Κατά την προχθεσινή κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του αδικοχαμένου μουσικού, έγιναν γνωστά σημαντικά στοιχεία και γνωματεύσεις ειδημόνων, που «καίνε» τον Γιώργο Ρουπακιά, τους συνεργούς του και την εγκληματική συμμορία που του όπλισε το χέρι: «Στο νοσοκομείο που μετέφεραν τον Παύλο, ρώτησα τον γιατρό αν φταίει η καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Μου απάντησε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Τον μαχαίρωσε και έστριψε το μαχαίρι γι’ αυτό το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει τον δολοφόνο του».

Στην ερώτηση της προέδρου της έδρας, ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο, αφού οι δυο δεν γνωρίζονταν, ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε: «Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές αντίθετες. Τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του Παύλου που ήταν κατά του φασισμού», ενώ στην ερώτηση αν η ιεραρχία της Χρυσής Αυγής είναι άσχετη με τον φόνο, ο πατέρας του θύματος απάντησε: «Όχι, βέβαια. Αυτοί και για να σηκωθούν από την καρέκλα εντολή παίρνουν».

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής ζήτησαν να κατατεθεί στο δικαστήριο η δήλωση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Γ. Παπαδάκης, «η δήλωση του κατηγορούμενου και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α., Ν. Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 17.9.201 ότι η Χ.Α. αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ανθρωποκτονίας του Π. Φύσσα σχετίζεται με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και να αξιολογηθεί δικαστικά», καυτηριάζοντας μάλιστα τη μη αυτεπάγγελτη αναζήτηση του υλικού της συνέντευξης, εκ μέρους του δικαστηρίου και της Εισαγγελίας, προκειμένου να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα της δικογραφίας.

 

Ζαχαρίας Ρουστάνης

Σχόλια

Exit mobile version