Αρχική πολιτική Καμπαρέ Berlin

Καμπαρέ Berlin

Αυτήν τη στιγμή ένα σμήνος δισεκατομμυρίων ακρίδων διασχίζει την Υεμένη και μπαίνει στη Σαουδική Αραβία. Επίσης! ένας τοξικός μετεωρίτης πλησιάζει επικίνδυνα τη Γη…!

Έτσι εξηγείται γιατί έχουν αραιώσει οι θεάσεις UFO στα πέριξ του πλανήτη τελευταίως! Ή οι εξωγήινοι έχουν φοβηθεί την οργή του Θεού, ή έχουν βαρεθεί τον καπιταλισμό – την έκαναν και μας άφησαν στην τύχη μας…

…………………………………………………………………………

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κρίτων Αρσένης ανησυχεί τι θα τρώνε οι ακρίδες στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας…

***

Τελείως ανήσυχος είναι επίσης ο φίλος μου ο Αρίστος του τρίτου ορόφου. Συριζαίος στο επάγγελμα, έμεινε άνεργος όταν πήρε η Δεξιά την εξουσία, και τώρα τα ‘χει με τον Τσίπρα. «Πού είναι αυτός;» μου λέει – τηλεφωνικώς εννοείται. «Τον έχει κάνει ο Μητσοτάκης “αόρατο άνθρωπο”! τον έχει σβήσει!»

Μην κάνεις έτσι βρε Αρίστο, του λέω, αλλά είναι αδύνατον να τον παρηγορήσω…

……………………………………………………………………………

Τι να του πω; Ότι θα επιστρέψει κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και η Μπέτυ στην κυβέρνηση; Συριζαίος είναι ο Αρίστος, όχι χαζός! Πάω να του τα γυρίσω λοιπόν και τα ρίχνω στη Δεξιά που μοίρασε 11.000.000 ευρώ σε καλλιτέχνες για την καμπάνια «μένουμε σπίτι».

Εντάξει, για τα τεχνικά έξοδα και τις παραγωγές, του λέω, αλλά όποιος καλλιτέχνης πήρε λεφτά για να μεταδώσει ένα τέτοιο μήνυμα είναι για φτύσιμο!

Θα ήθελα να ήξερα ονόματα!

«Μη γίνεσαι αυστηρός» μου κάνει ο Αρίστος, «άνθρωποι είναι κι αυτοί! πρέπει να ζήσουν!»…

Ώπα, Αρίστο! φλερτάρεις με τη Δεξιά;

«Εσύ δεν μου έλεγες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε δεξιά;! Τι θες τώρα;» θυμώνει ο Αρίστος, και μου το κλείνει…

Σωστός ο Αρίστος! Περιμένει από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα, να λύσουν το πρόβλημα! Άλλωστε έτσι δεν κάνει η ανθρωπότητα όλη; Περιμένει από το σύστημα που δημιουργεί τα προβλήματα, να τα λύνει κιόλας! Εμείς…

…οι ίδιοι ηλίθιοι, το ίδιο ηλίθιοι

Δεν έχει σημασία η διαφορά Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, σημασία έχει να ‘χεις τις κατάλληλες άκρες την κατάλληλη στιγμή. Συνεπώς, δεν φταίει ο Τσίπρας που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη, αλλά ο Αρίστος που εγκαταλείπει τον Τσίπρα…

***

 Νύχτα βαθειά, χαζεύω το τουίτερ –νεοφώτιστος και νεόκοπος– χτυπάει το τηλέφωνο, αλαφιάζομαι, το σηκώνω, «Σεισάχθεια» μου φωνάζει ο Αρίστος!

Τι έπαθες, μωρέ μες στις νύχτες του ψιθυρίζω και πάω να του εξηγήσω ότι το σύστημα δεν έχει τέτοιες προθέσεις, ούτε, στο κάτω-κάτω, τόσο μυαλό – «άστα αυτά, ρε αδερφέ!» μου λέει ο Αρίστος. «Χρωστάω πολλά!»

Αυτό είναι! o Αρίστος χρωστάει πολλά.

***

Ας πάρουμε τώρα τα 800 ευρώ επίδομα που δίνει ο Αυτιάς και βλέπουμε…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.
8•IV•2020

Σχόλια

Exit mobile version