Αρχική αρχείο στηλών Εκλογικό θεωρείο Καλέ, πότε θα γίνουν οι εκλογές;

Καλέ, πότε θα γίνουν οι εκλογές;

Ο κύριος Τσίπρας ορκίζεται ότι οι βουλευτικές θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2019. Θέλουν να τον πιστέψουν σίγουρα όσοι μετέχουν στον διοικητικό, κρατικό μηχανισμό. Βουλευτές, αποσπασμένοι, διορισμένοι, μετακλητοί κ.λπ.

Οι υπόλοιποι, ας βάλουμε τη λογική να δουλέψει λίγο. Ο Τσίπρας λέει αλήθεια μόνο όταν δεν έχει καθαρό μυαλό. Τώρα, ας πούμε ότι έχει καθαρό μυαλό, άρα πρέπει να δούμε «πίσω από τις λέξεις». Τι αποτέλεσμα περιμένει στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές που είναι καθορισμένο να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019;

Στις ευρωεκλογές, ο κόσμος ψηφίζει πιο χαλαρά και μπορεί να υπάρξει εύκολα «τιμωρητική» ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στα καλά του ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2014, πήρε 27%. Τώρα, οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα 20% στις βουλευτικές. Επομένως, στις ευρωεκλογές πάει για σκορ κάτω από 20%, ας πούμε 15-20%.

Στην αυτοδιοίκηση, δεν περιμένει καμιά σχεδόν επιτυχία σε μεγάλους δήμους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις θα συρθεί πίσω από υποψήφιους του ΚΙΝΑΛΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Από τις δε περιφέρειες, κινδυνεύει να μην πάρει καμία.

Αν αυτά ισχύουν, πώς ο Τσίπρας θα αντιστρέψει το κλίμα μιας διπλής εκλογικής ήττας, από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο του 2019; Για να μην πούμε πώς θα μπορέσει να σταθεί στην κυβέρνηση με τέτοιο μήνυμα. Άρα, ο Τσίπρας δεν λέει την αλήθεια.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, βγήκαν φωνές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν εκλογές τον Μάρτιο, ώστε να προλάβουν τέτοιες εξελίξεις. Θα ήταν λογικό. Μετά τους μποναμάδες με τα μερίσματα και τα γιορτινά επιδόματα, εκλογές με στόχο να πιάσει πάνω από 20% και να είναι βασικός παίκτης σε όσα έρχονται.

Υπάρχει όμως ένα γραμμάτιο που δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα εξοφληθεί. Είναι η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα γίνει από αυτή τη Βουλή και μόνο μετά θα ξεκλειδωθούν οι θύρες των βουλευτικών. Γι’ αυτό ο Τσίπρας σκέπτεται σοβαρά τις τριπλές κάλπες.

Οι πολλές εκλογές μαζί, του πάνε και λίγο. Ξέρετε τι ωραία που είναι η σύγχυση και το γενικό μπάχαλο. Συνωστισμός καλπών και μάλτιμπλ τσόις (πολλαπλές επιλογές, αλλά προσοχή στις βουλευτικές να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τον Μητσοτάκη). Να μην ξέρεις ποια ουρά οδηγεί σε ποια κάλπη, να κάνεις και κάνα λάθος στα ψηφοδέλτια, πρώτες-δεύτερες Κυριακές, απανωτά ντιμπέιτ, υποψήφιοι όλων των λογιών. Fantastico! Στο αλαλούμ, το «κόμμα» θα ρίξει όλες τις δυνάμεις του στις «Θερμοπύλες» των εθνικών εκλογών, κι ό,τι βγει. Έχει κανείς καλύτερη εισήγηση;

Έτσι τα βλέπω, παίδες, εκτός κι αν συμβεί κάτι πολύ μεγάλο.

Τόνια Κάλπη

Σχόλια

Exit mobile version