Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ.360)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ.360)

Ατάραχοι και θρασείς

Προκαλεί «εντύπωση» το πόσο ατάραχοι και θρασείς έχουν γίνει τη στιγμή που διαλύουν και τον αγροτικό τομέα.

Άκουσα τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και βουλευτές (όπως ο Στ. Αραχωβίτης) να περηφανεύονται για τη νίκη της μείωσης του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, ενώ είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έλεγαν το προφανές, ότι επειδή ο ΦΠΑ στα εφόδια συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα δεν προκύπτει κανένα ουσιαστικό όφελος για τους αγρότες που κρατάνε βιβλία.

Και το χειρότερο, να κρύβουν, σαν μαθημένοι ψεύτες και με ύφος κυνικού και ατάραχου (έως και χαζοχαρούμενου) εκτελεστή, ότι η μείωση του αφορολόγητου και κυρίως ο συνυπολογισμός των ήδη πληρωμένων εισφορών στο ασφαλιστέο εισόδημα, ανεβάζουν κατακόρυφα τις ασφαλιστικές εισφορές αποτελειώνοντας ό,τι μικρομεσαίο υπάρχει στην παραγωγή.

Μήτσος Κοδέλλας

 

Ό,τι πάρεις εκατό…

«Οι κινεζικοί όμιλοι επιχειρήσεων, αρχίζουν συστηματικά πλέον να αξιολογούν τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας», είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας την Πέμπτη με δημοσιογράφους. Όπως γνωστοποίησε, το διάστημα 11 έως 16 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε ένα εκτενές πρόγραμμα συναντήσεων με κινεζικές επιχειρήσεις, «για να τους επιβεβαιώσουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να τους στηρίξει στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων στην Ελλάδα αλλά και να τους υποδείξουμε ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα άμεσα βήματά τους ώστε να επιταχυνθεί η επέκτασή τους στη χώρα μας». Από παλιά το ξέρει το σπορ ο Στέργιος. Πάντα ήταν καλός… πωλητής. Η αλήθεια να λέγεται…

Μ.Σ.

 

Πάνε όλα

Είδα τον Τσακαλώτο στη Βουλή και τον λυπάμαι! Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με πρόσωπο και έκφραση τεθλιμμένου συγγενή. Πάει το χιούμορ, τα χαμόγελα, τα αστεία! Τα χειρότερα, δυστυχώς, έρχονται για μας, αλλά για τους κυβερνώντες θα έρθει η πλήρης απαξίωση… πολύ σύντομα!

Μπάμπης Τσέρτος

 

Εύλογη απορία

«Τελικά, δεν μπορεί, κάτι τους ποτίζουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», μου ’λεγε φίλος την Πέμπτη το βράδυ. «Δεν μπορεί», επαναλάμβανε διαρκώς, «κάτι τους κάνουν. Σαν αφιονισμένοι είναι. Άκουσες τι είπε η εκ Πιερίας ορμώμενη, Μπέτυ Σκούφα;», με ρώτησε. «Ότι “τα σχολικά γεύματα μάλλον αποτελούν ένδειξη μιας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας” είπε η αθεόφοβη», μου επισήμανε φανερά εξοργισμένος ο φίλος. Και κατέληξε: «τα γιαούρτια που θα εισπράξετε οσονούπω από τον κόσμο κυρία Σκούφα ένδειξη τι χώρας θα είναι»;

Μ.Σ.

Σχόλια

Exit mobile version