Αρχική πολιτική Η συνείδηση της Ευρώπης είναι με τους Κούρδους

Η συνείδηση της Ευρώπης είναι με τους Κούρδους

Παρέμβαση του Κύπριου ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη

Την έντονη καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία από την Ε.Ε. με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και εμπάργκο όπλων ζήτησε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) με γραπτή παρέμβασή του στη συζήτηση για «την κατάσταση στη Βόρεια Συρία» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μαυρίδης στην παρέμβασή του έκανε αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αναφέροντας τα εξής:

«Το 1974, ως παιδί έζησα την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Γλύτωσα όμως και υποσχέθηκα να μην σιωπώ μπροστά σε παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σήμερα, ακούω τα ίδια ψέματα, την ίδια βρώμικη προπαγάνδα και τα ίδια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας συνεχίζονται, από τον γνωστό εγκληματία της Άγκυρας, όπως τότε.

Ο εγκληματίας ονόμασε την εισβολή στη Β. Συρία σε «ειρηνευτική επιχείρηση» και την εθνοκάθαρση και μετακίνηση πληθυσμών για σκόπιμο εποικισμό, σε δήθεν “δημιουργία ασφαλούς ζώνης”.

Ο εγκληματίας που χρηματοδότησε και στήριζε το Ισλαμικό Κράτος, την σύγχρονη μάστιγα κατά της ανθρωπότητας, τώρα επιχειρεί να εξαλείψει τους Κούρδους, τον κύριο σύμμαχο του πολιτισμένου κόσμου ενάντια στην βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Ως Ε.Ε., μπορούμε να επιβάλουμε εμπάργκο πώλησης όπλων, να συντρίψουμε την οικονομία του Ερντογάν, να κατανέμουμε κονδύλια ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον κουρδικό πληθυσμό αντί στην Τουρκία, αλλά συμφέροντα και εξαρτήσεις επιβάλλουν σε αξιωματούχους της Ε.Ε., να συνεχίσουν να ονομάζουν «στρατηγικό εταίρο μας» τον εγκληματία. Δεν προσδοκώ πολλά από όσους μιλούν δημόσια για αξίες αλλά εφευρίσκουν επιχειρήματα ώστε ο εγκληματίας να εγκληματεί.

Σήμερα, απευθύνομαι στους Κούρδους μαχητές για να τους διαβεβαιώσω ότι η συνείδηση της Ευρώπης, δεν είναι οι εξαρτημένοι αξιωματούχοι. Και η συνείδηση της Ευρώπης είναι μαζί τους ενάντια στον εγκληματία».

Σχόλια

Exit mobile version