Αρχική πολιτική «Η Σμύρνη, μάνα, καίγεται», μονίμως…

«Η Σμύρνη, μάνα, καίγεται», μονίμως…

Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες καίγεται και φλέγεται. Επί όλων των κυβερνήσεων! – ή μάλλον εξ αιτίας όλων των κυβερνήσεων. Που εμείς εκλέγουμε.

Η Ελλάδα έχει καεί επί δεξιών κυβερνήσεων, Ν. Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, όπως και επί ψευτοαριστερών κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα, η πατρίδα, η Ελλάδα καταστρέφεται και σε αυτόν τον τομέα από όλους αυτούς το ίδιο. Κι εμείς 

εκλέγουμε όλους αυτούς το ίδιο, για όλο και πιο ανόητους λόγους. Καθιστώντας έτσι τη Δημοκρατία όλο και πιο ανίσχυρη, ανίκανη να υπερασπισθεί τον λαό και τη χώρα.

 *** 

Οι λόγοι για τους οποίους καίγεται η Ελλάδα είναι και αντικειμενικοί, και παθογενείς.

Η κλιματική αλλαγή, η συμπλοκή των κατοικημένων περιοχών με το φυσικό περιβάλλον, και το ίδιο το κλίμα καθώς και τα ανάγλυφο της χώρας είναι από τους αντικειμενικούς λόγους που γεννούν το πρόβλημα. Οι παθογενείς λόγοι όμως συνθέτουν έναν Αρμαγεδδώνα που κάθε λίγο και λιγάκι πέφτει πάνω στο κεφάλι μας.

…………….

Η αβελτηρία του κράτους. Οι λοβιτούρες και οι μίζες στις προμήθειες. Ο κακός έως κάκιστος εξοπλισμός. Η διαφθορά των υπηρεσιών. Η σαπίλα, πλην εξαιρέσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αμέλεια. Ο χρηματισμός. Η θήρευση της γης. Τα αυθαίρετα. Το καρκατσουλιό στις κατοικημένες περιοχές. Η ατιμωρησία και πολύ πιο συχνά η επιβράβευση των κατσαπλιάδων που καταπατούν και αρπάζουν. Η πτωχοπροδρομική και ψευτοφιλάνθρωπη αντιμετώπιση των καταπατητών. Η ανοχή στους «συλλόγους» για τη νομιμοποίηση των λαφύρων. Η συνενοχή, είτε βλακώδης, είτε επί χρυσίω. Οι «ζούγκλες» της αφροντισιάς και της αμέλειας γύρω απ’ τα σπίτια, στις αυλές, στους δρόμους. Οι εμπρησμοί, εκ προθέσεως και εξ αμελείας. Οι δολιοφθορές ξένων (και εγχώριων) μυστικών υπηρεσιών.

Η αποψίλωση εδαφών για την ανάπτυξη της καταραμένης, διεφθαρμένης κι άναρχης νέας τεχνολογίας για την παραγωγή ενέργειας.

Αυτές και πολλές άλλες τέτοιου είδους παθολογίες εξηγούν γιατί σιγά σιγά και στη συνέχεια με γεωμετρική πρόοδο η Ελλάδα γίνεται η σκιά του σώματός της.

…….

Ένα μόνον παράδειγμα: τα τελευταία χρόνια έχουν ασκηθεί 7.000 διώξεις για εμπρησμούς εξ αμελείας. Καταδίκες 70! Επίσης, έχουν ασκηθεί 2.000 διώξεις για εμπρησμούς εκ προθέσεως. Καταδίκες 50!

Πώς εκτελέσθηκαν και αν εκτελέσθηκαν αυτές οι ποινές; άγνωστον. Δεδομένου μάλιστα ότι μόλις πριν από έναν χρόνο, ο εμπρησμός από πλημμέλημα έγινε κακούργημα.

Είναι φανερό λοιπόν ότι το Αντιπυρικό Δόγμα (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) της χώρας χρειάζεται ριζική αναθεώρηση – «επισκευή και πέταμα» που λένε στα συνεργεία.

Το ερώτημα είναι, αν μπορεί μια Δημοκρατία να προχωρήσει σε νόμους που εύκολα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν αυταρχικοί.

Διότι, βιώνουμε και το εξής οξύμωρο: παρότι έχουμε μια Δημοκρατία των Δυνατών, ολιγαρχική κι εχθρική προς τον λαό, όταν πρόκειται για τέτοια θέματα, το αυτί των πονηρών και των επωφελούμενων ιδρώνει κι αρχίζουν τις κραυγές για τα «δικαιώματά» (τους). Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις δικαιώματα είναι τα καθήκοντα.

……………..

Όπως η Δημοκρατία (αυτή που έχουμε κι έτσι όπως την έχουμε κάνει) χρειάζεται έναν στρατό για να αμύνεται, χρειάζεται κι έναν στρατό για να μην καίγεται.

Έναν στρατό δαπανηρό και επαρκή. Η πρώτη ύλη του ηρωισμού των πυροσβεστών και των εθελοντών δεν φθάνει. Χρειάζεται ένας πλήρης, αποτελεσματικός, μαζικός στρατός!

Όπως έλεγε ο Ναπολέων, «ο στρατός περπατάει για μήνες, αλλά πολεμάει για μια μέρα». Πόσω μάλλον που στη χώρα μας ο πύρινος κίνδυνος υπάρχει για μήνες και καραδοκεί σε όλη την επικράτεια.

Επίσης χρειάζονται δρακόντειοι νόμοι, όχι έκτακτης ανάγκης, αλλά κανονικότητας. Από το Κοινοβούλιο. Τολμά να τους εισηγηθεί οποιοδήποτε κόμμα ρισκάροντας να χάσει την πελατεία των καταπατητών, των εμπρηστών και των ημετέρων στις υπηρεσίες κι όπου αλλού φωλιάζει η παθογένεια; 

Αλλιώς, θα καιγόμαστε, λιγότερο ή περισσότερο, αλλά θα καιγόμαστε…

Υ.Γ.: Στην κοινωνία μας έχει υποχωρήσει πολύ το αίσθημα της κοινότητας και του κοινοτισμού. Αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές της κακοδαιμονίας μας…

 ΣΤΑΘΗΣ Σ.
21•VII•2022

Σχόλια

Exit mobile version