Αρχική στήλες όσα θάφτηκαν Η μεγάλη προβοκάτσια

Η μεγάλη προβοκάτσια

Μια σοκαριστική ιστορία ξεδιπλώνεται σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε στις 29 Μαρτίου ο Νικολάς Μαδούρο, πρόεδρος της Βενεζουέλας, προς τους λαούς του κόσμου. Σε αυτήν αποκαλύπτει όσα προηγήθηκαν της επικήρυξής του από τον Τραμπ ως… εμπόρου ναρκωτικών και τρομοκράτη. Οι αποκαλύψεις του Μαδούρο (που τα δυτικά ΜΜΕ φροντίζουν να αποσιωπήσουν) εξηγούν πώς αποφάσισε «ξαφνικά» η Ουάσιγκτον να κλιμακώσει δραματικά την επιθετικότητά της, επικηρύσσοντας τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και στέλνοντας τη μεγαλύτερη πολεμική αρμάδα των τελευταίων δεκαετιών κοντά στα παράλια αυτής της πλούσιας σε πετρελαϊκά αποθέματα χώρας:

«Στις 25 Μαρτίου [μία ημέρα πριν την επικήρυξη του Μαδούρο από τις ΗΠΑ] η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας κατήγγειλε στην εθνική και διεθνή κοινή γνώμη το ξεδίπλωμα μιας επιχείρησης σε κολομβιανό έδαφος, η οποία είχε ως στόχο τη δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας, της οικογένειάς του και ανώτατων αξιωματούχων, καθώς και τη διενέργεια επιθέσεων εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών στόχων στη χώρα μας. Κατηγορήσαμε τον κύριο Κλίβερ Αλκαλά, απόστρατο στρατηγό των βενεζουελάνικων ενόπλων δυνάμεων, ως στρατιωτικό διοικητή αυτής της επιχείρησης.

Η καταγγελία έγινε με πλήρη συναίσθηση ευθύνης κι αφού πιστοποιήθηκε ότι σε έναν έλεγχο σε δρόμο της βόρειας Κολομβίας, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, η κολομβιανή αστυνομία κατάσχεσε φορτίο πολεμικών όπλων εντός ιδιωτικού οχήματος. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι επρόκειτο για προηγμένο οπλισμό που προοριζόταν για μια ομάδα Βενεζουελάνων και Κολομβιανών πρώην στρατιωτικών και παραστρατιωτικών, οι οποίοι εκπαιδεύονταν σε στρατιωτική εγκατάσταση εντός του κολομβιανού εδάφους.

Στις 26 Μαρτίου ο προαναφερθείς Κλίβερ Αλκαλά, από την κατοικία του στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας, πραγματοποίησε δήλωση σε κολομβιανό ΜΜΕ με την οποία παραδεχόταν τη συμμετοχή του σε αυτά τα γεγονότα, αναγνώριζε ότι είναι επικεφαλής της εν λόγω επιχείρησης, και αποκάλυπτε ότι τα όπλα αγοράστηκαν με εντολή του κυρίου Χουάν Γκουαϊδό, βουλευτή που αυτοαποκαλείται μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας και λειτουργεί ως πράκτορας της Ουάσιγκτον στη χώρα μας. Ο κύριος Αλκαλά διευκρίνισε ότι τα όπλα αγοράστηκαν με συμβόλαιο που υπογράφηκε από τον ίδιο, από τον κύριο Γκουαϊδό, από Αμερικανούς συμβούλους και από τον κύριο Χουάν Χοσέ Ρεντόν, πολιτικό σύμβουλο του προέδρου [της Κολομβίας] Ιβάν Ντούκε, και το οποίο εκτελέστηκε εν γνώσει των κολομβιανών κυβερνητικών Αρχών.

Η ασυνήθης αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά από αυτές τις παραδοχές ήταν η δημοσιοποίηση κατηγοριών [περί εμπορίου ναρκωτικών και τρομοκρατίας] εναντίον μου, κάνοντας μνεία και του ονόματος του κυρίου Αλκαλά, σαν αυτός να ήταν μέλος των Αρχών της Βενεζουέλας κι όχι ένας μισθοφόρος τον οποίο προσέλαβαν οι ΗΠΑ για να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της βενεζουελάνικης κυβέρνησης. Προς απόδειξη των παραπάνω αρκεί να αναφέρω την υποτιθέμενη σύλληψη του κυρίου Αλκαλά από τις κολομβιανές δυνάμεις ασφαλείας και την άμεση παράδοσή του στην αμερικανική DEA με αξιοπερίεργο τρόπο: ο υποτιθέμενος αιχμάλωτος, χωρίς χειροπέδες, ανταλλάσσει χειραψία με τους υποτιθέμενους δεσμοφύλακές του ακριβώς μπροστά στη σκάλα του αεροσκάφους που θα τον πάει με ειδική VIP πτήση στις ΗΠΑ. Η εικόνα αυτή δείχνει ότι στην πραγματικότητα όλο αυτό το θέατρο αφορά τη διάσωση κάποιου που οι Αρχές των ΗΠΑ θεωρούν πράκτορά τους.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η ανεπιτυχής στρατιωτική επιχείρηση σχεδιαζόταν να υλοποιηθεί στο τέλος αυτού του μήνα, σε μια στιγμή που όλοι η Βενεζουέλα πολεμά εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για την κύρια μάχη που αφορά σήμερα την ανθρωπότητα, και το έθνος μας τη διεξάγει με επιτυχία, έχοντας καταφέρει να ανακόψει την καμπύλη εξάπλωσης, ενισχύοντας τις υγειονομικές διατάξεις και υλοποιώντας μια γενικευμένη καραντίνα που κρατά χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας χτυπά συναγερμό και ενημερώνει τις αδελφές πολιτικές οργανώσεις και τα αδελφά κοινωνικά κινήματα σχετικά με τις απερίσκεπτες και εγκληματικές ενέργειες της διοίκησης του Ντόναλντ Τραμπ – ο οποίος, παρά την τρομακτική επιτάχυνση της επιδημίας που πλήττει τον αμερικανικό λαό, μοιάζει αποφασισμένος να βαθύνει την πολιτική επίθεσης εναντίον κυρίαρχων κρατών της περιοχής, και ιδίως εναντίον του βενεζουελάνικου λαού… Αδέλφια μας σε όλο τον κόσμο! Να είστε σίγουροι ότι καμία ιμπεριαλιστική επίθεση, οσοδήποτε θηριώδης, δεν θα μας βγάλει από τον κυρίαρχο και ανεξάρτητο δρόμο που έχουμε επιλέξει εδώ και είκοσι χρόνια.»

Σχόλια

Exit mobile version