Για τη Μαριάννα μας

Τρία χρόνια μετά

Μαριάννα μας λείπεις, μας λείπεις πολύ…..
Μας έλειψες τρία χρόνια τώρα: Στις μεγάλες απεργίες που έγιναν, στην Πλατεία του Λευκού Πύργου στην οποία θα ήσουν η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια, η ψυχή και η καρδιά του, στις πολλές καταλήψεις που έγιναν σε δημόσιους οργανισμούς στην πόλη ΣΟΥ, στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις δημόσιων χώρων για την προστασία του περιβάλλοντος…
Μας έλειψες πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Μας έλειψες και μας λείπεις πολύ ακόμα.
Μας λείπει το χαμόγελό σου, η ευθύτητά σου, η έγνοια σου για τον καθημερινό άνθρωπο και τα προβλήματά του, το ήθος σου, η αγωνιστικότητά σου, η απλότητά σου, η ανιδιοτέλειά σου, η ικανότητά σου να συνθέτεις με κριτήριο την ενότητα όλης της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, το πάθος σου και η αγάπη σου για τον κόσμο των από κάτω, των κατατρεγμένων, των φτωχών, των λαϊκών ανθρώπων.
Με τη ζωή και τη δράση σου, με την ολοκληρωτική στράτευσή σου στο κίνημα, μόνο θετικά στοιχεία πρόσθεσες στο βιβλίο των κοινωνικών αγωνιστών, των πραγματικών επαναστατών που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, τη ζωή με αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τις λαϊκές ανάγκες, και την Αξιοπρέπεια της Αριστεράς.
Με τη στάση ζωής σου αποτέλεσες ένα εντελώς διαφορετικό παράδειγμα ακόμα και για στελέχη του δικού μας χώρου. Μακριά από παραγοντισμούς και παιχνιδάκια, έβαζες πάντα, ακόμα και σε κρίσιμα για τη δική μας Αριστερά ζητήματα, πάνω από το εγώ και τα θέλω, τις ανάγκες και τους καημούς του απλού κόσμου, τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς.
Μας έλειψες πολύ και τα δύο βράδια των εκλογών που έγιναν το 2012:
Για να έβλεπες το χαμόγελο των δικών σου ανθρώπων: Των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Το χαμόγελο και την ελπίδα που άνθισε χρόνια μετά για το λαό μας. Αυτούς που τόσο αγάπαγες και τόσο πόναγες, αυτούς που υπεράσπιζες με πάθος παντού, να ονειρεύονται ότι ένας άλλος κόσμος μπορεί να γεννηθεί και στην πατρίδα μας.
Με την Αριστερά στην κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στο προσκήνιο…

Μαριάννα θα συνεχίσουμε το δικό σου δρόμο για να τα καταφέρουμε.

Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α’ Θεσσαλονίκης

Σχόλια

Exit mobile version