for free τ. 67

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έως Τετάρτη 1/6
26 εικαστικοί συνομιλούν με το έργο του Νίκου Νικολαΐδη. Πίνακες ζωγραφικής, κολάζ, μία κατασκευή, σχέδια και μακέτες, έργα εμπνευσμένα από το κινηματογραφικό και συγγραφικό σύμπαν του Νίκου Νικολαΐδη, παρουσιάζονται στην ομαδική έκθεση που φιλοξενείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε επιμέλεια Παύλου Σάμιου-Μαρίας Ξανθάκου. Με σαφείς ή υπαινικτικές αναφορές στο έργο του, οι περισσότεροι από τους είκοσι πέντε καλλιτέχνες που δούλεψαν ειδικά για την έκθεση, ανοίγουν διάλογο με τα κινηματογραφικά τοπία, τους ήρωες και τις ατμόσφαιρες των ταινιών και των βιβλίων του Νίκου Νικολαΐδη. Στην Αίθουσα Εκθέσεων της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου, στάση Μετρό Κεραμεικός,
τηλ.: 210-3612046.

Έως Πέμπτη 5/6
Στην έκθεση Civil Disobedience youth revolt παρουσιάζεται ο έμμεσος πόλεμος που δέχονται οι γκέι στον σύγχρονο κόσμο. Η ρητορική μίσους, ο χαρακτηρισμός του ατόμου από την σεξουαλική ταυτότητα, η άποψη που κυριαρχεί, ότι είναι πολίτες β’ κατηγορίας, η στέρηση προνομίων, όπως η επαγγελματική καταξίωση και ανάδειξη, εξαιτίας της επιλογής αυτής και την ελλιπή νομοθεσία της Ελλάδος σε θέματα συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου. Ο ομοφυλόφιλος άνθρωπος δεν υπακούει και επαναστατεί κοινωνικά για να κερδίσει το αυτονόητο…την αξιοπρέπεια.
Στο Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, τηλ.: 211-4000863.

Έως Κυριακή 12/6
Τσιγγάνοι στο Βυζαντινό Μουσείο. Ρομά και μη-Ρομά δημιουργοί και επισκέπτες συναντώνται σε ένα σύνολο εκδηλώσεων (εκθέσεις, προβολές, συζητήσεις, αφήγηση παραμυθιών, μουσικές εκδηλώσεις, bazaar βιβλίων και μουσικών CDs). Η προσπάθεια έχει στόχο: αφενός να προβάλει στο ευρύτερο κοινό πλευρές της ιστορίας και του πολιτισμού των Ρομά και αφετέρου να δώσει τη δυνατότητα στα μέλη της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά να βρεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο, όχι μόνο ως επισκέπτες αλλά και ως συνδιοργανωτές μουσειακών δράσεων. Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι, τηλ.: 2107211027, 2107232178.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σάββατο 28/5, 22.00
Οι Ska Bangies σε μια άκρως καλοκαιρινή συναυλία.
Το 6μελές συγκρότημα είναι γνωστό για τη μεταδοτική ενέργεια των ska και reggae ρυθμών που παίζει με αδιάκοπο κέφι. Χάλκινα πνευστά, ska κιθάρες και το φάντασμα του Bob Marley να χορεύει με τις κεφάτες, πανηγυρικές μελωδίες των Ska Bangies, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν το setlist τους και με κάποια καινούργια τραγούδια. Η τζαμαϊκανή κουλτούρα στήνει πάρτι από τις 10μ.μ., στο Floral (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ.: 210-3800070. Είσοδος ελεύθερη. Υπάρχει χρέωση για το ποτό σας.

Σάββατο 28 – Κυριακή 59/5
Στο πλαίσιο των δύο τελευταίων ημερών του 11ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τζαζ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) θα εμφανιστούν: Το Σάββατο το Τρίο Μάρθας Μαυροειδή, το Ondrej Kabrna Trio (Τσεχία) και ο Nils Berg Cinemascope (Σουηδία). Την Κυριακή το David Laboriel Trio (Λουξεμβούργο), το Christian Mendoza Group (Βέλγιο) και η Big Band Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, πραγματοποιείται η έκθεση τζαζ φωτογραφίας των Χρήστου Κοψαχείλη και Λευτέρη Αρβανίτη.  Έναρξη συναυλιών στις 9μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Δευτέρα 30/5
Τον Γιάννη Γαβριήλ Μπόρκμαν του Ερρικου Ιψεν, θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας «Το τρίτο κουδούνι», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπηλιόπουλου, στον Πολυχώρο «Αννα-Μαρία Καλουτά». Στις 8:30μ.μ. στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» Δήμου Αθηναίων, Τιμοκρέοντος 6Α-Αγ. Σώστης, 210-9344131 & 818.

Έως Τρίτη 31/5
Όχι παίζουμε από τη θεατρική ομάδα ΑΦΑΝΤΟΙ TOY Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Παν/μίου Αθηνών. Με υλικό από τις εκθέσεις παιδιών του δημοτικού της Νότιας Ιταλίας και δημιουργική διάθεση ανάμειξής τους, οι Άφαντοι σερβίρουν τον κόσμο από την ανάποδη, μήπως και αυτός έρθει στα ίσια του μπροστά στο μαθητευόμενο κοινό. Από τις διογκωμένες, έκπληκτες κόρες των ανήλικων ματιών ως τη μικρή όραση μας. Τα παιδικά παράλογα μπορούν να πάνε τις ενήλικες αλήθειες λίγο πιο πέρα.
Στις 9:30μ.μ.στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κτίριο Παλαμάς, Θόλου 5, Πλάκα.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6987383573 , 6945152415.

Κυριακή 29/5»
Η ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιού Φτουξελευτερία παρουσιάζει την παράσταση Όταν η Κόκκινη Κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος. Μια παράσταση που παντρεύει το κουκλοθέατρο με την αφήγηση παραμυθιού και παρουσιάζει -διασκευασμένη- τη γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, αλλά και ένα λαϊκό παραμύθι από την Πελοπόννησο με τίτλο Το κεφάλι γαμπρός. Αφήγηση – κιθάρα: Κωσταντής Μιζάρας. Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων: Αγγελική Γουναρίδη. Στις 3μ.μ. στη «Χελώνα», Νηλέως 54, Θησείο, τηλ.: 210-3478540.

ΒΙΒΛΙΟ

Κυριακή 29/5
Ζωντανά βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στα ράφια της Ζωντανής Βιβλιοθήκης δεν θα βρείτε χάρτινα βιβλία, αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν την δική τους προσωπική εμπειρία με τους αναγνώστες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις κοινωνικές διακρίσεις, να σπάσουν τα στερεότυπα και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας. Από τις 12:00 έως τις 17:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, απέναντι από τοn Σταθμό Λαρίσης.

 

Σχόλια

Exit mobile version