Αρχική κοινωνία Φοιτητικό stop στα μέτρα

Φοιτητικό stop στα μέτρα

Σε «άνοιγμα» των διοδίων του Ρίου τη Δευτέρα 15 Μαρτίου και σε νέα πορεία την προσεχή Τρίτη το απόγευμα θα προχωρήσουν 11 φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους.

«Τα αντιλαϊκά και άδικα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν άμεσα και έμμεσα εμάς τους φοιτητές και τις οικογένειές μας’ λέει ο Δημήτρης Ζιαζιάς από την Ιατρική Σχολή, υπογραμμίζοντας ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι να εκφραστεί η αντίθεση και της σπουδάζουσας νεολαίας στην κυβερνητική πολιτική.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών, Γεωλογικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Βιολογικού, ο Σύλλογος ΣΔΟ ΤΕΙ Πάτρας και ο Σύλλογος της Εστίας του Πανεπιστημίου.

Η εξαγγελία των οικονομικών μέτρων έχει δημιουργήσει αναβρασμό στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν μαζικές γενικές συνελεύσεις σε όλες σχεδόν τις σχολές. Μαζική ήταν η παρουσία των φοιτητικών μπλοκ και στις συγκεντρώσεις της 11ης Μαρτίου, καθώς ανήμερα της απεργίας δεκαπέντε σχολές τελούσαν υπό κατάληψη.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι προγραμματίζουν για την προσεχή εβδομάδα νέο γύρο γενικών συνελεύσεων, όπου θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σχόλια

Exit mobile version