Αρχική πολιτική Κώστας Φινές

Κώστας Φινές

Καραϊσκάκης: «Γειά σου αδελφέ Θόδωρε… Άκουσες τι ζήτησε το Σαµαρωµένο µουλάρι από τον ΣΥΡΙΖΑ; Να καταδικάσει τη βία απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται! Εµείς στον ξεσηκωµό του ’21 δεν κάτσαµε να πούµε «σφάξε µε αγά µου ν’ αγιάσω», µόνο πήραµε τα όπλα…»

Κολοκοτρώνης: «Γειά σου και σένα αδελφέ Γιώργο. Άσε το να λέει αυτά το Σαµαρωµένο µουλάρι. Εµείς ακολουθήσαµε τις προσταγές του Ρήγα και πράξαµε κατά πώς κρίναµε.1»
Το ίδιο έκανε και ο Άρης µε τους Γερµανούς. Το ίδιο θα κάνει και ο λαός µας ενάντια στους σηµερινούς κατακτητές και τους ντόπιους υποτακτικούς τους!…
Ν’ αγιάσει το στόµα αυτού του Κατρούγκαλου που δεν καταδίκασε τη βία όταν αυτή προέρχεται από τη δίκαιη αντίδραση του λαού απέναντι στους τυράννους του!

1. Βλ. «Νέα Πολιτική Διοίκησις», άρθρο 35 του Ρήγα Φεραίου, όπου λέει: «Όταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάµη τότε ο λαός, ή κάθε µέρος του λαού, επανάστασιν, ν’ αρπάξη τα άρµατα και να τιµωρήση τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του».

Σχόλια

Exit mobile version