Αρχική διεθνή Ευρωμαφία εν δράσει 

Ευρωμαφία εν δράσει 

Κουκούλωμα των σκοτεινών συναλλαγών Κομισιόν-Pfizer 

Ποιος κρατάει ποιον και από πού, είναι άγνωστο. Το γνωστό είναι ότι η αρχικομισάρια Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας με ενδιαφέρον παρελθόν (μεταξύ άλλων –που αποσιωπούνται– το διδακτορικό της ήταν… υπόδειγμα λογοκλοπής!), έπαιξε επιεικώς περίεργο ρόλο στη σύναψη των συμβολαίων της Ε.Ε. με την Pfizer για τα εμβόλια κατά του Covid-19. Ουσιαστικά, τα επέβαλε μετά από «άτυπες» συνεννοήσεις με τον Μπουρλά, αφεντικό της Pfizer, μέσω… SMS. Η απευθείας ανάθεση της μπίζνας αφορούσε τουλάχιστον 900 εκατομμύρια δόσεις, κόστους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ – που στοκαρίστηκαν, έληξαν και τώρα πάνε για καταστροφή. Επιπλέον, πάντα βάσει των συμβολαίων της Ούρσουλα, η Pfizer εξακολουθεί να μοσχοπουλά στην Ε.Ε. με το ζόρι εκατομμύρια νέες δόσεις εμβολίων, που κανείς δεν ξέρει τι να τις κάνει. Ή μάλλον ξέρει: μόλις λήξουν, θα πάρουν κι αυτές σειρά για καταστροφή.  

Το πώς συνήφθησαν αυτά τα συμβόλαια ήταν κοινό μυστικό στους διαδρόμους της Ε.Ε., και τα πηγαδάκια βοούσαν για τον σκοτεινό ρόλο της αρχικομισάριας στην μπίζνα με τον Μπουρλά. Η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου άρχισε να το ψάχνει. Αρχικά κάλεσε για κατάθεση τον Μπουρλά, ο οποίος απαξίωσε να εμφανιστεί. Έπειτα ζήτησε εξηγήσεις από την φον ντερ Λάιεν, η οποία έκανε ότι δεν ξέρει. Ταυτόχρονα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι ζήτησαν να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των περίφημων SMS. Όμως αυτά είχαν εξαϋλωθεί. Η Βιέρα Γιούροβα, κομισάρια Αξιών και Διαφάνειας (όνομα και πράμα…), είπε ότι τα SMS «μπορεί να διαγράφηκαν, αλλά όχι σκόπιμα»!  

 ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ έσκασε και το «σκάνδαλο» του χρηματισμού ευρωβουλευτών από το Κατάρ, το Μαρόκο και άλλες χώρες, ώστε το ευρωκοινοβούλιο να κάνει το κορόιδο για τις εκατόμβες πάνω στις οποίες χτίστηκε το περσινό Μουντιάλ, για τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή της Δυτικής Σαχάρας από το Μαρόκο κ.ο.κ. Η Κομισιόν ήταν μεταξύ αυτών που άφησαν ξεκρέμαστους τους ευρωβουλευτές, παριστάνοντας ότι πέφτει από τα σύννεφα για τις βρωμοδουλειές των χιλιάδων λόμπι και ΜΚΟ που εδρεύουν στις Βρυξέλλες (η Καϊλή ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου). Τότε η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε να αντεπιτεθεί, καλώντας την ίδια την αρχικομισάρια να δώσει εξηγήσεις για τα εμβόλια. Ήταν το σημείο στο οποίο οι φαμίλιες της Ε.Ε. αποφάσισαν ότι η συνέχιση του αρπάγματος θα πλήξει όλο το «οικοδόμημα».  

Έτσι αυτήν την εβδομάδα οι επικεφαλής των «μεγαλύτερων πολιτικών οικογενειών» στο ευρωκοινοβούλιο –κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί και φιλελεύθεροι– αποφάσισαν ότι η αγαπητή Ούρσουλα δεν χρειάζεται να υποστεί τη βάσανο των ερωτήσεων από τους εκνευρισμένους και ταπεινωμένους ευρωβουλευτές. Θα τα πούνε… κατ’ ιδίαν. Έτσι ώστε και η διαπλοκή της αρχικομισάριας με την Big Pharma να κουκουλωθεί, και οι ίδιοι να αποσπάσουν εγγυήσεις από τους λοιπούς «θεσμούς» της Ε.Ε. ότι τη νύφη του κάθε Καταριανού εμίρη και Μαροκινού μονάρχη θα την πληρώσουν μόνο οι πιο κραγμένες περιπτώσεις. Αυτό καθαυτό το ευρωκοινοβούλιο θα βγει άμωμο και άσπιλο, έχοντας απαλλαγεί από τους «ελάχιστους επίορκους», ώστε να συνεχιστούν οι μπίζνες όλων στο βολικό βρυξελλιώτικο ημίφως…  

 ΠΩΣ ΟΜΩΣ υλοποιήθηκε και επίσημα η επιχείρηση ομερτά μεταξύ των «θεσμών»; Προχθές Πέμπτη οι επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου (δηλαδή οι «μεγάλες πολιτικές οικογένειες») αποφάσισε ότι «η πρόεδρος της Επιτροπής θα απαντήσει στις ανησυχίες [sic] της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε μελλοντική τακτική συνάντηση με το προεδρείο του». Δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών, και με την «αρμόδια επιτροπή» ουσιαστικά να καταργείται. Έτσι «θα χυθεί άπλετο φως»… Ποιοι διαμαρτύρονται έντονα για το κουκούλωμα; Οι ακροδεξιοί. Άρα; Άρα όποιος το καταγγέλλει είναι ακροδεξιός, λαϊκιστής και πάει λέγοντας. Άλλωστε και η ομάδα της ευρωπαϊκής αριστεράς φρόντισε να μην ανεβάσει τους τόνους, περιοριζόμενη σε μια ανακοίνωση που συμπυκνώνεται στη φράση «δεν είναι σωστά πράγματα αυτά»… Ε, δεν πάει να πλήξουμε το δημοκρατικό τόξο και να χαλάσουμε τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για μερικά ψωροδισεκατομμύρια, σωστά; 

 

Σχόλια

Exit mobile version