Αρχική κοινωνία αθλητισμός «Επανάσταση» για τα ακριβά εισιτήρια!

«Επανάσταση» για τα ακριβά εισιτήρια!

«Οι 62 λίρες είναι τρελό ποσό! Πρόκειται για βιομηχανία που φέρνει στην Premier League αστρονομικά κέρδη»

Η αρχή στην Αγγλία έγινε και θα έχει και συνέχεια. Το δυσβάσταχτο κόστος για τους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν εκτός έδρας την ομάδα τους προκάλεσε αντιδράσεις που γενικεύονται. 

Οι οπαδοί ξεκινούν μια πρωτοβουλία προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το περισσότερο που θα μπορεί να τους ζητηθεί για μια εκτός έδρας αναμέτρηση θα είναι οι 20 λίρες. Αφορμή στάθηκε το ματς Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι. Η πρώτη, που γενικώς διατηρεί πολύ υψηλές τιμές εισιτηρίων, έδωσε στους φιλοξενούμενους 3.000 «μαγικά χαρτάκια» στην τιμή των 62 λιρών! Τα 900 από αυτά επιστράφηκαν, με τον κόσμο να αντιδρά έντονα.
Ένας οπαδός προσπάθησε να μπει στο γήπεδο με πανό που ανέφερε «62 λίρες; Πότε θα σταματήσει αυτό;», το οποίο, όμως, κατάσχεσαν οι άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας. Οι οπαδοί όμως κατάφεραν να περάσουν στο «Emirates» κάποια πλακάτ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.
Η πρωτοβουλία με τον τίτλο Score Campaign ξεκίνησε από την Ομοσπονδία Φιλάθλων Ποδοσφαίρου (FSF), που έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίδρασή της, ζητώντας σταθερές τιμές στα εισιτήρια. Αίτημα που δεν βρήκε ποτέ ανταπόκριση.
«Οι 62 λίρες είναι τρελό ποσό! Πρόκειται για βιομηχανία που φέρνει στην Premier League αστρονομικά ποσά», δήλωσε ο επικεφαλής της και ανέλαβε δράση. Η FSF ξεκίνησε την Πέμπτη (24/01) τις κινητοποιήσεις της, απευθύνοντας κάλεσμα στους οπαδούς όλων των ομάδων προκειμένου να συγκεντρωθούν, διαμαρτυρηθούν κι ενώσουν τις φωνές τους.
Υποστηρικτές αρκετών ομάδων σε όλη τη χώρα έχουν δείξει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την ακρίβεια και σκοπός της καμπάνιας είναι να ενώσει όλους τους δυσαρεστημένους και τις κινήσεις τους κάτω από μία κοινή πρωτοβουλία. Η Λίγκα πάντως έχει δείξει ήδη θορυβημένη από τις αντιδράσεις, αφού την ενδιαφέρει πολύ η εικόνα που βγάζει προς τα έξω και δεν θέλει το προϊόν της να υποτιμηθεί. «Ποιος θέλει να πηγαίνει στα ματς χωρίς εκτός έδρας οπαδούς; Χωρίς πάθος; Πιστεύουμε ότι ένα ανώτατο όριο 20 λιρών στα εκτός έδρας εισιτήρια θα κάνει το ποδόσφαιρο πιο προσεγγίσιμο οικονομικά και θα σταματήσει την πτώση στους αριθμούς των οπαδών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Ο’ Χάρα, αντιπρόεδρος της FSF.
Μένει να δούμε αν σε μία χώρα όπως στην Αγγλία, όπου το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο, οι οπαδοί θα καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα.

Θ. Σαρρής

Σχόλια

Exit mobile version