Εν ολίγοις (φ.291)

Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

Κεφαλικός φόρος προστασίας του πολίτη!

Στην αλλαγή όλων των αστυνομικών ταυτοτήτων προχωρά το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, γεγονός που ήδη δρομολογεί ειδική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το συγκεκριμένο σχέδιο. «Το κόστος για κάθε Έλληνα πολίτη υπολογίζεται σε περίπου 10 ευρώ», δήλωσε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παραλείποντας να υπολογίσει ότι ο νέος κεφαλικός φόρος θα πλησιάσει τα 100 εκατ. ευρώ. Ανέφερε απλά και άνετα ότι «υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη», και «είμαστε στη διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες». Έτσι, λοιπόν, προστατεύεται ο πολίτης -ήταν ένα καλό μάθημα- στύβοντας σαν σφουγγάρι μια κοινωνία εξουθενωμένη.

 

Χαμόγελα στη ΒΙΟΜΕ

Άγονος απέβη ο πλειστηριασμός του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ. Δεν υπήρξε πρόταση για την αγορά του ακινήτου, αλλά μόνο κινητών περιουσιακών στοιχείων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μικρής αξίας (καρέκλες, γραφεία, εκτυπωτές). Παρ’ ότι η ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας εμπόδισε το μεγάλο όγκο των αλληλέγγυων να πλησιάσει το χώρο του πλειστηριασμού, η παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στην αίθουσα αποτελούσε την εγγύηση ότι η δημοπρασία δεν θα αφορούσε το ακίνητο. Οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι χαμογελούν και πάλι, η ένταση εκτονώθηκε και η απειλή της εκποίησης αποτράπηκε για τέταρτη φορά.

 

Αστυνομία… σαρωτική

«Είναι σαφές ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” δεν ήθελε να φωτογραφίσουμε την επιχείρηση των ΜΑΤ και άρα να αποτυπωθεί στο φακό η βία των δυνάμεων ενάντια στους πρόσφυγες», ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος, με αφορμή τις προσαγωγές δύο φωτορεπόρτερ στην Ειδομένη, λίγο πριν την επιχείρηση των ΜΑΤ για την «εκκαθάριση» του σιδηροδρομικού σταθμού από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο σημείο. Εκτός από την απομάκρυνση των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή, οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν ακόμη παραπέρα: τράβηξαν οι ίδιοι φωτογραφίες από την επιχείρηση, τις οποίες και δημοσίευσαν στον Τύπο. Αστυνομία που θέλει να παράγει και να αναπαράγει κατά μόνας την είδηση!

Σχόλια

Exit mobile version