Αρχική πολιτική παραπολιτική Εμβόλια ταξικά και φυλετικά

Εμβόλια ταξικά και φυλετικά

Γιατί να βρεθεί φάρμακο για τον κορωνοϊό αφού οι εταιρίες έχουν χεστεί στο δολάριο με τα εμβόλια;! 70 διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συνασπιστεί στη «Συμμαχία του εμβολίου για τους λαούς» βγάλανε μια έκθεση υπό τον τίτλο «Η μεγάλη ληστεία των εμβολίων» με την οποία αποκαλύπτουν ότι η τιμή του εμβολίου της BioNTech/Pfizer είναι από 6πλάσια μέχρι 24πλάσια του κόστους παραγωγής του. Δηλαδή, τα κέρδη είναι ασύλληπτα. Και της Moderna είναι από 3πλάσια μέχρι 13πλάσια. Αν σκεφτεί κανείς ότι το Ισραήλ για να εξασφαλίσει πρώτο τις ποσότητες που ήθελε, πλήρωσε για κάθε δόση 28 δολάρια για το εμβόλιο της BioNTech/Pfizer και η Κολομβία, για να μπορέσει να εξασφαλίσει κάποιο αριθμό δόσεων τη στιγμή που ελάχιστα εμβόλια διατίθενται για τις χώρες εκτός των δυτικών μητροπόλεων, πλήρωσε 30 δολάρια τη δόση, δηλαδή τα διπλά από όσα πλήρωσαν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη που πλήρωσε από 15,5 έως 19.90 δολάρια τη δόση.

Μέχρι τον περασμένο μήνα, οι εισρπαξεις των δύο εταιριών που αναφέρθηκαν, πέρα από το κόστος παραγωγής, υπολογίζονται σε 41 δισεκατομμύρια δολάρια! Πουλώντας βασικά στους πλούσιους του δυτικού μπλοκ, και σε κάποιους πανικόβλητους του Τρίτου Κόσμου που αγοράζουν όσο-όσο, οι εταιρίες αφενός αφήνουν όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα να ασφυκτιά αφετέρου γδέρνουν την πλούσια Δύση, αφού ευνοούνται από τις κυβερνήσεις και όλα τα πληρώνουν οι λαοί. Γιατί να δώσουν στη φτωχή Αφρική με 6 δολάρια τη δόση, αφού μπορούν να εισπράττουν από 15 μέχρι 30 από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Αυστραλία, το Ισραήλ, τον Καναδά και την Ιαπωνία; Ειδικά τώρα που εξασφάλισαν τις παραγγελίες για την τρίτη δόση και μετά ακολουθεί η τέταρτη, η πέμπτη κ.ο.κ.

Βέβαια, η Κίνα και η Ρωσία χαρίζουν εκατομμύρια δόσεις στις φτωχές χώρες κερδίζοντας συμπάθειες και επιρροή, αλλά αυτό δεν απασχολεί τις φαρμακευτικές εταιρίες και τους πολιτικούς που είναι εξαρτημένοι από τα λόμπι τους. Γιατί το χρήμα ρέει ζεστό, σίγουρο και διαρκές. Κι έτσι οι πολίτες στη Δύση πληρώνουν πλουσιοπάροχα για τη δημόσια υγεία και οι φτωχότεροι πολίτες στον υπόλοιπο κόσμο πεθαίνουν στην αναμονή.

Ι.Κλ.

Σχόλια

Exit mobile version