Τσίπρας: Κάντο όπως η Ισπανία
Είπε ο Α. Τσίπρας: «Θα ήταν προτιμότερο να στείλουμε, όπως έκανε η Ισπανία, όπως έκανε η Ιταλία, μη θανατηφόρο εξοπλισμό». Αλλά η Ισπανία (με «αριστερή» κυβέρνηση) ήδη έχει στείλει 700 στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη, στη Λετονία έχει άρματα μάχης όπως και μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες στη Μαύρη Θάλασσα… Όλα «μη θανατηφόρα»…
Βελόπουλος και ποσοστώσεις
Όταν αφέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ υπονούμενα για συγκυβέρνηση της Ν.Δ. μαζί με την Ελληνική Λύση, ο Βελόπουλος «τα πήρε» και είπε: «Κύριε Τσίπρα, μιλάτε για συγκυβέρνηση εσείς που έχετε ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων της Νέας Δημοκρατίας; Εμείς ψηφίσαμε το 23% με το ζόρι. Μιλάτε για συγκυβέρνηση εσείς, που ο ξάδερφός σας –εγώ δεν έχω υπουργό ξάδερφο– είπε ότι υπάρχει η καλή Νέα Δημοκρατία; Βρείτε τα, λοιπόν, μεταξύ σας, αφού τα βρίσκετε υπόγεια, κάντε τη συγκυβέρνηση που έρχεται και μετά να μιλάτε για εμάς. Εμείς θα πάμε μέχρι τέλους μόνοι. Δεσμευτείτε και εσείς, όμως, με υπογραφές ότι θα πάτε μόνοι μέχρι τέλους.»
Το ΚΙΝΑΛ μιλάει λίγο αλλά έχει κρυστάλλινες θέσεις…
«Όπως, οφείλουμε να στηρίξουμε τον ουκρανικό λαό με την αποστολή εφοδίων αλλά και αμυντικού υλικού, μαζί με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». (Κατρίνης, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή)
Τι ασφάλεια παρέχει η ιδιότητα του «κόμβου»
Είπε και σωστά ο κ. Κουτσούμπας: «Μιλάτε για την Ελλάδα που μετατρέπεται σε έναν διεθνή κόμβο, κάτι που θα ωφελήσει τον ελληνικό λαό. Μάλιστα. Το παράδειγμα όμως της Ουκρανίας είναι κάτι παραπάνω από διδακτικό. Αυτή η χώρα φιλοξενεί στο έδαφός της ένα τεράστιο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και παίζει ρόλο κλειδί στη μεταφορά του από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Αντίστροφα, αποτελεί κόμβο για τα εμπορεύματα της Δύσης που προορίζονται για τη ρωσική αγορά. Είναι δηλαδή αυτό που λέμε «ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος» με μια ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγική θέση. Όλα αυτά τα προσόντα όμως όχι μόνο δεν της εξασφάλισαν καμία σιγουριά ούτε εγγυήθηκαν την ασφάλεια του λαού της».
Ο οίστρος του Γιάνη…
«Για να είμαστε λοιπόν σαφείς, αυτός ο πόλεμος είναι βάρβαρη επιλογή του εγκληματία πολέμου με το όνομα “Βλαντιμίρ Πούτιν”, για την οποία ο Πούτιν φέρνει ακέραια την ευθύνη και ολόκληρη την αμαρτία. Παράλληλα, η Ουάσινγκτον και η ανεκδιήγητη Ευρωπαϊκή Ένωση, η Δύση, φέρει την ευθύνη για τη δημιουργία των συνθηκών που διαχρονικά επέτρεψαν –δεν λέω «εξανάγκασαν», δεν θέλω να βγάλω την ενοχή πάνω από τον Πούτιν– στον Πούτιν να εισβάλει». Λίγη προσοχή δεν θα έβλαπτε. Η πολύ φόρα, καμία φορά, υπονομεύει και διαχωρισμούς που θα μπορούσαν να είναι εποικοδομητικοί: «Ναι σε μία ανεξάρτητη, ουδέτερη Ουκρανία, ναι σε μια ανεξάρτητη, ουδέτερη Ελλάδα εντός μίας ανεξάρτητης, ουδέτερης Ευρωπαϊκής Ένωσης!»