Αρχική στήλες Εδώ είναι Βαλκάνια Εδώ είναι Βαλκάνια (27/1/2024)

Εδώ είναι Βαλκάνια (27/1/2024)

Του Γιώργου Κυριακού

► Αν φύγουμε από την Ουκρανία, η Ρωσία θα επιτεθεί στα Βαλκάνια, δήλωσε ο Μπάιντεν. Ας μην ανησυχεί: εδώ είμαστε όλοι με το όπλο παρά πόδα.

► Διότι οι εξυπνάδες που λέγονται όταν απειλούνται κυριαρχικά δικαιώματα, του στιλ «και τι θέλετε, πόλεμο;», ξεχνιούνται πάραυτα μόλις φτερνιστεί ο υπερατλαντικός γέρων.

► Μετάφραση του φτερνίσματος: «Πολεμήστε (εσείς) και πληρώστε (πάλι εσείς) για να δοξαστούμε (εμείς)». Εν ανάγκη θα στείλει και μια ίλη ιππικού κι ένα πουγκί δολάρια.

► Εν πάση περιπτώσει, η πρώτη περιφερειακή αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ θα λειτουργεί στην αλβανική Κουτσόβα από την άνοιξη. Ακόμα τούτ’ την άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες…

► Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Ράμα να φιλοξενήσει την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών στην Αλβανία. Από φιλοξενία οι Βαλκάνιοι, άλλο τίποτα.

► Αμερικανορουμανική άσκηση πραγματοποιήθηκε με πυραυλικά συστήματα που χρησιμοποιεί (και) η Ουκρανία. Κάνουν δουλειά στα παραρτήματα.

► 6 δισεκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές του ΝΑΤΟ θα δαπανήσει η βουλγαρική κυβέρνηση. Γαλαντόμο το πειραματόζωο!

► Σε αντικατάσταση των ρωσικών ελικοπτέρων από ελικόπτερα ΝΑΤΟϊκής προέλευσης θα προχωρήσουν τα Σκόπια. Με τη σωστή πλευρά σε όλα…

► Υποχρεωτικά μαθήματα στρατιωτικής εκπαίδευσης διάρκειας ενός μήνα σχεδιάζεται να εισαχθούν στα κροατικά λύκεια. Άντε μπράβο, γιατί μόνο με τον εθελοντισμό των Bad Blue Boys δεν βγαίνει καημός.

► O Βαυαρός πρωθυπουργός είπε στον Ράμα ότι το ιταλικό στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Αλβανία «είναι μια ωραία ιδέα».

► Ο χερ Μάρκους Ζούντερ είναι απ’ αυτούς που μέσα τους σκέφτονται ότι και το Άουσβιτς ωραία ιδέα ήταν, απλώς στην πορεία παρεκτράπη λίγο.

► Ακριβαίνει το γάλα για τον Αλβανό καταναλωτή, αν και φθηναίνει η τιμή αγοράς του από τα εργοστάσια. Καημένη Αλβανία, Ελλάδα κατάντησες!

► Η Ελλάδα θα γίνει, λένε, κόμβος LNG προς τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τα Σκόπια, τη Σερβία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

► Θα γίνει και περιφερειακός κόμβος αζέρικου αερίου για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, και αφετηρία πράσινης ενέργειας για τη Γερμανία.

► Ελλάς, ηγέτιδα αγωγών και καλωδίων!

► Με 36 δισ. ευρώ (υποσχόμενα) από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Μητσοτάκης μίλησε για «υπεράκτια ανάπτυξη ανεμογεννητριών». Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 έγινε 0-2 από τα αποδυτήρια…

► 135 έργα ύψους 32 δισεκατομμυρίων πραγματοποιούνται από την Κίνα στα Βαλκάνια. Τα 50 έργα στη Σερβία, σημειωτέον, διότι η αχλάδα έχει ουρά.

► Οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων συναντήθηκαν στα Σκόπια για τη μοιρασιά των 6 δισεκατομμυρίων που υποσχέθηκε η αρχικομισάρια Ούρσουλα. Εργολάβοι κι υπεργολάβοι όλων των Βαλκανίων, ενωθείτε!

Σχόλια

Exit mobile version